Kangal Devlet Hastanesinde yaklaşık iki yıl önce başhekimlik görevine gelen Dr. İzzet Özgürlük döneminde hastane hizmetleri daha derli toplu hale geldi. Isınma ve çevre düzenlemesi başta olmak üzere ciddi sıkıntıları olan binanın çeşitli önlemler alınarak bir nevi hastane binasının çehresi değişmiş oldu.
Önceden yolu-beli , önü-arkası belli olmayan hastane binasının çevresi belediyeninde katkılarıyla parke taşı yapıldı. Sonrasında ana yola yakın olan giriş yolu üzerine ‘kangal Devlet Hastanesi’ yazan bir tak yada tabela yapılarak güzel bir görüntüye kavuşturuldu. Daha önemlisi yangın merdiveni olmayan hastane binasına uydur- kaydır olmayan standartlara uygunyeni bir acil çıkış merdiveni yapıldı.
Doktor sayısı bakımından da sorunsuz bir noktaya gelen hastanede şu anda birçoğu uzman olmak üzere toplam 11 adet doktor görev yapıyor. Kadın doğum servisinde artık Sivas’a havale edilmeden her türlü müdahele yapılabilir noktaya geldiği ve yine diş servisine yapılan takviyelerle vatandaşların ihtiyacına cevap veriri noktaya gelmniştir. Diyaliz servisi de yeni cihazlarla takviye edilmiş olan hastanede her geçen gün hasta memnuniyetinin arttığı gözleniyor.
Yapılan çalışmaların imkanlar ölçüsünde artarak devam edeceğini belirten hastane başhekimi Dr. İzzet Özgürlük, bu süreçte kendisine yardımcı olan Sivas kamu hastaneleri genel sekreterliğine, sağlık il müdürlüğüne ve hastanede görev yapan personele teşekkürlerini iletti.