Karasu’dan Ulaşım Zammına Tepki
İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, Sivas’ta şehir içi toplu ulaşım ücretlerine yapılan son zamma tepki gösterdi. Sivas Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısında kabul edilen yeni tarifeyle öğrenci ve emekli biniş ücreti 22 TL’den 30 TL’ye, tam biniş ise 30 TL’den 40 TL’ye yükseltildi.
Ulaşım ücretlerindeki artışın yalnızca rakamlardan ibaret olmadığını belirten Karasu, özellikle öğrenciler, emekliler ve dar gelirli ailelerin bütçesine dikkat çekti.
Karasu, ulaşım maliyetlerinin öğrenciler açısından eğitim giderlerinin bir parçası olduğunu belirterek, “Bir öğrencinin cebine daha ne kadar el uzatabilirsiniz?” diye sordu.
Sivas Belediyesi tarafından öğrencilere verilen eğitim desteğinin değerli olduğunu ifade eden Karasu, diğer taraftan ulaşım maliyetlerinin yükselmesinin öğrencilerin bütçesi üzerindeki yükünün de değerlendirilmesi gerektiğini savundu.
“Ulaşım Lüks Değil, Eğitimin Zorunlu Bir Parçası”
Karasu, üniversite öğrencilerinin kira, yemek, kırtasiye ve barınma gibi birçok giderle karşı karşıya olduğunu belirterek ulaşım ücretlerinin de bu maliyetlere eklendiğini söyledi.
Öğrenci ve emeklilerin yeni tarifeden nasıl etkileneceğinin dikkate alınması gerektiğini ifade eden Karasu, ulaşım maliyetlerinin azaltılmasına yönelik alternatiflerin değerlendirilmesi çağrısında bulundu.
Karasu, sosyal belediyeciliğin yalnızca maddi destek sağlamakla sınırlı kalmaması gerektiğini savunarak, “Ulaşım zamları belirlenirken öğrencinin ve emeklinin cebindeki gerçek hayat hesabı ne kadar dikkate alındı?” ifadelerini kullandı.
Sivas’ta yeni tarifeyle tam biniş 40 TL, öğrenci ve emekli binişi 30 TL olarak belirlenirken araç içi kredi kartıyla biniş ücreti de 45 TL’ye yükseltildi.