reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem İşte CHP'nin B Planı: Ekrem İmamoğlu’na Engel Gelirse Dilek İmamoğlu Aday Olabilir!

İşte CHP'nin B Planı: Ekrem İmamoğlu’na Engel Gelirse Dilek İmamoğlu Aday Olabilir!

İşte CHP'nin B Planı: Ekrem İmamoğlu’na Engel Gelirse Dilek İmamoğlu Aday Olabilir!

MUHABİR: Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında son dönemde peş peşe açılan soruşturmalar siyaset gündeminin en sıcak başlıklarından biri haline geldi. Son olarak "sahte diploma" iddiasıyla yeni bir soruşturma daha açılan İmamoğlu, 5 Mart'ta ifade vermeye hazırlanırken, dikkat çekici bir kulis bilgisi ortaya atıldı.

İmamoğlu’na Açılan Soruşturmalar ve Siyasi Gelişmeler

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir programda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesine yönelik tehdit içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle soruşturma geçirirken, yargı mensuplarını hedef göstererek yargı görevini etkilemeye teşebbüs ettiği iddiasıyla da hakkında yasal süreç başlatılmıştı.

Bunun yanı sıra, cumartesi günü gelen bir diğer suçlama ise "sahte diploma" iddiasına dayanıyordu. Bu soruşturma kapsamında İmamoğlu'nun 5 Mart'ta savcılığa ifade vermesi bekleniyor. Bu gelişmelerin, CHP'nin cumhurbaşkanı aday belirleme sürecine nasıl etki edeceği büyük merak konusu.

CHP’nin B Planı: Dilek İmamoğlu Aday Olabilir!

Siyasi kulislerde konuşulan yeni bir iddiaya göre, Ekrem İmamoğlu'nun adaylığının hukuki engellere takılması durumunda, eşi Dilek İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilebileceği belirtiliyor.

Gazeteci Nuray Başaran, tv100'de Cansu Canan Özgen ile Hayata Dair programına konuk olduğu yayında bu çarpıcı kulis bilgisini paylaştı. Başaran, “Ekrem Bey'in diploması yok hükmünde sayılırsa ve seçimlere katılması engellenirse, Dilek İmamoğlu’nun aday olarak düşünüldüğünü duydum. İlk duyduğumda şaka sandım ama ciddi şekilde tartışıldığını söylediler” ifadelerini kullandı.

CHP’nin Stratejisi Ne Olacak?

Ekrem İmamoğlu, CHP içinde güçlü bir figür olarak öne çıkarken, hakkında yürütülen soruşturmaların siyasi bir operasyon olup olmadığı da kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Eğer İmamoğlu’nun adaylığı hukuki engellere takılırsa, CHP'nin nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

Dilek İmamoğlu’nun siyasette aktif bir rol üstlenmesi şu ana kadar gündeme gelmemiş olsa da, bu ihtimalin ciddi şekilde değerlendirildiği ifade ediliyor. CHP’nin üst yönetiminin bu olasılık karşısında nasıl bir strateji belirleyeceği ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...