reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem İstanbul Üniversitesi’nde ziyaretçilere kısıtlama kararı

İstanbul Üniversitesi’nde ziyaretçilere kısıtlama kararı

Dün itibariyle vatandaşların ziyaretine açılan İstanbul Üniversitesi, yeni bir karar aldı. Buna göre vatandaşların üniversiteye girişlerini kısıtlandı. Üniversiteden yapılan açıklamada vatandaşların hafta içi 13:00-16:00 saatleri arasında randevu oluşturarak yerleşkeyi kültürel olarak ziyaret edileceği belirtildi.

Dün vatandaşların ziyaretine açılan İstanbul Üniversitesi, yeni bir kararla üniversiteye ziyaretçi girişlerine kısıtlama getirdi. Rektörlük binasını ziyarete gelen vatandaşlar kapıdan çevrilerek girişlerine müsaade edilmedi. Öğrencilerin ise kimlik kartlarını göstererek giriş yaptığı dikkat çekti. İstanbul Üniversitesi yaptığı açıklama ile ziyaretçilerin 13:00- 16:00 saatleri arasında istanbul.edu.tr sayfası üzerinden randevu oluşturarak yerleşkeyi kültürel ziyaret edileceğini belirtirken öğrenciler ise üniversitenin kapılarının vatandaşlara ve turistlere tamamen kapatılması gerektiğini dile getirdi.

“Normalde öğrenci olduğum halde kapıdan içeri giremiyordum”

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Bünyamin Umurbek, “Ben yaklaşık 3 yıldır bu okulda okuyorum. Normalde öğrencisi olduğum halde kapıdan içeri giremiyordum. Dün ise herkes elini kolunu sallayarak içeri girdi. Bu uygulamanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Bugün ise bir karar alınmış şu an içeriye sivil alınmıyor. Şu an çok mutluyuz” dedi.

“Öğrencilerin ders ortamlarına kadar girilmesini yanlış olduğunu düşünüyorum”

İstanbul Üniversitesine ziyaret amaçlı geldiğini ifade eden Hasan Pişkin, “Güvenlik içeri almadı. Uygulamanın sabah 7’den itibaren kaldırıldığını söylediler. Ben bu uygulamanın doğru olduğunu düşünmüyorum zaten. İnsanlar öğrencilerin ders ortamlarına kadar girmişler bunun yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Okulumuz tarihi bir yer fakat bizler burada eğitim alıyoruz”

İstanbul Üniversitesi öğrenci Ela Nalbur ise, “Okulumuzda bu uygulamanın olmasını doğru bulmuyorum. Okulumuz evet tarihi bir yer fakat ama bizler burada eğitim alıyoruz. O yüzden herkesin içeride gezmesini doğru bulmuyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...