reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem İşin ustasından “Bıçak” önerisi

İşin ustasından “Bıçak” önerisi

Kayseri’de Kurban Bayramı öncesi Yöresel Ürünler Fuarı’nda stant açan bıçakçı Adnan Karamahmutoğlu, vatandaşlara önerilerde bulunarak, “Vatandaşlar hareketli olan yerlerden bıçaklarını alsın” dedi.

KAYNAK: İHA

Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’nda Yöresel Ürünler Fuarı’na Kurban Bayram’ı öncesi stant açan Sürmene bıçakçısı Adnan Karamahmutoğlu vatandaşlara bıçak seçimi konusunda bilgiler verdi.

Üzerinde Sürmene yazan her bıçağın Sürmene bıçağı olmadığını söyleyen Karamahmutoğlu, “Kurban Bayramı’ndan evvel Yöresel Ürünler Fuarı’ndayız. Kurban bıçaklarımızın hepsi kendi el emeğimiz. 14 yıldır da buraya geliyorum.

Kurban bıçaklarında Sürmene yazıyor ama hepsi Sürmene değildir. Sürmene bıçağında bileme izi olmayacak. Bu bıçakların sapı kırılmaz. Biz bunu kendi el emeğimizle yaparız ve balık yağının da suyunu veririz.

Onun için bizim bıçağımız hem iyi keser hem de uzun ömürlü olur. İyi bir kurban bıçağı 300 TL’dir. Piyasada 50-100 TL’ye bıçak var ama kurbanı kesmez. Bu bıçak ile ömür boyu kurbanı kesebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Vatandaşları sokaktaki bıçakları almamaları yönünde uyaran Mahmutoğlu, “Sokaktaki Sürmene bıçakları gerçek değildir. Bildikleri yerlerden alsınlar.

Böyle fuarlardan ya da Trabzon’a geldiklerinde Sürmene’den, hareketli olan yerlerden bıçaklarını alsınlar. Aksi takdirde caminin önünde satılan, kahvehanenin önünde satılan bıçaklar asla Sürmene bıçağı olmaz.

3 çeşit kurban bıçağı var. Biri kurbanı keser, biri soyar, biri de eti kemikten sıyırmak için bunun 3’ü içinde bıçaklar farklıdır. Ancak bazı vatandaşlarımızda tek bıçakla bu 3’ünü de halledebilir.

Bizde bıçaklar 300’den başlıyor, 500’e kadar bıçak var. Biz bıçak bilerken asla iz yapmayız. Ancak sokaktaki arkadaşlarımızız hiçbiri bileyici değil. Aldığın 300 TL’lik bıçağın değeri 50 TL’ye düşer. Bizim bileme ücretimiz 15 TL” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...