reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem “IPARD HAYVANCILIK İŞLETMELERİNE %70 HİBE DESTEĞİ VERECEK” “IPARD HAYVANCILIK

“IPARD HAYVANCILIK İŞLETMELERİNE %70 HİBE DESTEĞİ VERECEK” “IPARD HAYVANCILIK

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatör Vekili Halis Öztürk 25.02.2015 tarihinde yazılı bir açıklama yaparak; 2015 yılında uygulamaya başlanacak olan IPARD 2 Programı hayvancılık destekleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Öztürk tarafından yapılan yazılı açıklamada 2015 yılı son çeyreğinde uygulanmaya başlayacak olan IPARD 2 Programı ile; IPARD 1 Programında maksimum %65 olan hayvancılık hibeleri %70’e çıkarıldığını belirtip; ayrıca projesi alternatif enerji yatırımını içeriyorsa %10 ekstradan hibe desteği verilecek. Ayrıca biz projelerde İnşaat ve makine-ekipman kalemlerinde yatırımcılarımızı KDV’den muaf tutuyoruz. Bu yatırımcılarımız için gerçekten çok önemli bir fırsat, çok düşük maliyetler ile modern ve AB standartlarında sahip işletmeler yaptırabilirler.

Yazılı açıklamasında Öztürk; Ayrıca İlimiz için zayıf olan sektörlerin analizi yapılarak IPARD 2 programında yapılan değişiklikler ile; Küçük ve Büyükbaş Besicilik ve süt inekçiliği kanatlı etine yönelik yapılacak yatırımlara ilaveten yumurta tavukçuluğu, kaz yetiştiriciliği ve manda yetiştiriciliğine yönelik de hibe desteklerinin IPARD 2 Programı kapsamına alındığını belirtip, IPARD 2 programı ile artık bu sektörlere de destek verilmeye başlanacağını söyledi.

Yazılı açıklamasında Öztürk son olarak IPARD 2 programı kapsamında tanıtım ve bilgilendirme toplantılarına başladık. Bu toplantılar kapsamında Mart ayı içerisinde Şarkışla, Yıldızeli, Gemerek, Gürün İlçelerimizde yoğun katılımlı toplantılar yaptık. Bu toplantılarımız önümüzdeki Nisan ayında devam edecek. Nisan ayı içerisinde Şu şehri ve Akıncılar ilçelerimizde tanıtım ve bilgilendirme toplantılarımızın planlamasını yaptık. Buradan tüm yatırımcılarımıza seslenmek istiyorum. IPARD 2 programı ilimiz için çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Biz yatırımcılarımıza her konuda yardımcı olmaya hazırız. Yeter ki proje hazırlatıp başvuru yapsınlar. Biz Mevlana Mah. Yahya Yerlikaya Sok. No:17 adresindeyiz bizden her türlü bilgiyi alabilirler. Ayrıca 0346 222 04 27 Numaralı telefonlardan mesai saatleri içerisinde bize ulaşabilirler.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...