reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem İktidar Cephesinde Alarm Zilleri: İmamoğlu ve Yavaş, Cumhur İttifakı’na Seçim Telaşı Yaşatıyor

İktidar Cephesinde Alarm Zilleri: İmamoğlu ve Yavaş, Cumhur İttifakı’na Seçim Telaşı Yaşatıyor

İktidar Cephesinde Alarm Zilleri: İmamoğlu ve Yavaş, Cumhur İttifakı’na Seçim Telaşı Yaşatıyor

MUHABİR: Haber Merkezi

Türkiye siyaseti, 2025’e yaklaşırken yeniden yüksek tansiyona sahne oluyor. Deneyimli gazeteci ve siyasi yorumcu Fehmi Koru, son köşe yazısında Cumhur İttifakı’nı oluşturan AKP ve MHP’nin iç dünyasına dair çarpıcı bir analiz sundu. Koru, “Endişe telaşa yol açıyor; acaba telaş seçimi yaklaştırır mı?” başlıklı yazısında, her iki partinin de olası bir erken seçim karşısında ciddi bir kırılganlık yaşadığını ve iki güçlü muhalefet figürünün bu kırılganlığı derinleştirdiğini vurguladı.

İmamoğlu ve Yavaş İkilisi, İktidarın En Büyük Korkusu Haline Geldi

Koru’ya göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefet adına en büyük avantaj, sadece bir değil, iki güçlü adaya sahip olması. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak ve mahkeme süreçleriyle karşı karşıya bırakılmasının altında da bu telaşın yattığını ima eden Koru, CHP’nin yedekte tuttuğu bir başka “kazanabilecek aday”ın daha varlığına dikkat çekti: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş.

Yavaş’ın Ankara’da üst üste iki seçim kazanarak merkez sağ seçmenden de ciddi destek aldığına işaret eden Koru, bu durumun AKP ile MHP’yi daha da tedirgin ettiğini ifade etti. “İki ‘kazanabilecek’ adayın varlığı AK Parti’yi telaşlandırıyor ve o telaşla yaptıkları, yalnız cumhurbaşkanlığı seçiminin değil, bir sonraki genel seçimin sandık başarısını da tehlikeye düşürüyor” diyen Koru, Cumhur İttifakı’nın reflekslerinin kontrolsüzce çalıştığını belirtti.

MHP de En Az AKP Kadar Endişeli

Siyasi arenada sık sık “denge unsuru” olarak tanımlanan MHP'nin de AKP kadar endişe içinde olduğunu vurgulayan Koru, her iki partinin de altındaki zeminin kaydığını hissettiğini öne sürdü. Koru’nun analizinde dikkat çeken bir diğer unsur, bu ortak endişenin iktidar bloğunda karar alma süreçlerine panik hali olarak yansıdığı. “Günümüzde iki ortak aynı noktada buluşmuş durumdalar: MHP de AK Parti kadar endişeli…” ifadesiyle Koru, ittifakın iç dengelerinin de sarsıldığını ima ediyor.

“Seçim Beklenenden Daha Yakın Olabilir”

Fehmi Koru’nun yazısının en dikkat çeken bölümü ise yazının sonunda geliyor. Siyasi atmosferin yüksek gerilimle dolu olduğunu hatırlatan Koru, bu ortamda erken seçimin ihtimal dışı olmadığını savundu. “Onların endişesi büyüdükçe siyasilerin telaşının artması kaçınılmaz. Seçim beklenenden de yakın olabilir” sözleri, siyaset kulislerinde yeni bir tartışmanın kapısını aralayabilir.

Muhalefetin Stratejik Avantajı: Alternatifli Lider Profilleri

Koru’nun analizinden çıkan bir diğer önemli sonuç ise muhalefetin artık tek adaya bel bağlamadığı ve alternatifli stratejilerle ilerlediğidir. Gerek İmamoğlu, gerek Yavaş’ın geniş seçmen kitlelerine hitap edebilme kapasitesi, muhalefeti daha esnek ve hazırlıklı kılıyor. Bu durum, iktidarın sadece bugünü değil, gelecekteki seçim senaryolarını da yeniden değerlendirmesini zorunlu kılıyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...