reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Haydi Bismillah

Haydi Bismillah

Kangal Zafer Mahallesi İbadullah Camii yanına yapılacak olan Hafızlık Eğitim Merkezinin temeli önceki gün atıldı

Uzun süredir altyapısı oluşturulan ve 5 kat üzerine planlanan toplam 1500 m2’lik kullanım alanına sahip olacak olan Yatılı Hafızlık Eğitim Merkezinin temeli atıldı. Kaba inşaatın kış girmeden tamamlanması hedeflenirken herkesin bu hayra ortak olabilmesi için T.C. Ziraat Bankası Kangal Şubesinde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Kangal Şubesinin 31885545-5001 nolu hesaba katkı sağlama imkanı sunuldu.

Zafer Mahallesi istasyon caddesinde bulunan ibadullah camii yanındaki arsaya yapılacak olan hafızlık eğitim merkezinin zemin betonu atıldı. İlçe Müftüsü Fazlı Mutlu, inşaatın temel aşamasını üstlenen Mehmet Kurugöllü ile 1. katın yapımını taahhüd eden Emin Ünlüer inşaat alanında hazır bulunarak beton atma çalışmalarını yakından takip etti.

Asıl temel atma programının ramazan bayramı sonrasındaki ilk perşembe günü olan 15 ağustos 2013 tarihinde gerçekleşeceğini belirten ilçe müftüsü Fazlı Mutlu, yapılacak olan programa hemşehrimiz olan Belçika Müşaviri Halife Keskin hoca başta olmak üzere diyanet işleri başkanlığından üst düzey yöneticilerin de iştirak edeceğini ifade etti.

Hafızlık Eğitim Merkezi ile alakalı genel bilgiler de veren Müftü Mutlu, şunları söyledi. “İlçede göreve başladığımız günden beri ilk odaklandığımız konu kur’an kursları oldu. Gerçek manada kur’an eğitimi verebilmek için hemen her mahalleye kur’an kursu açmayı hedef olarak belirledik ve kısa sürede %90 oranında bu hedefe ulaşmış olduk. Yeni mahallenin bir bölümü hariç (Orada da yeni yer bulabildiğimiz için bu hafta sonu açıyoruz) her mahallede kur’an kursumuz var ve hepside faal bir şekilde kur’an eğitimine devam ediyor. ‘Kur’an okunmayan ev kalmasın’ diye başladığımız bu yolda özellikle bayanlara yönelik bu hedefi yakaladığımızı düşünüyorum. Kurslarımıza hemen her evden gelen bir öğrencimiz var artık. Yaz kur’an kurslarıda her yıl artarak devam etti ve şu anda camii ve kur’an kurslarımız cıvıl cıvıl çocuk sesleriyle bereketlenmiş durumda.

Bütün bunları şunun için anlatıyorum ki kur’an eğitimi olmadan sağlıklı adım atamayız. Şimdi bu kur’an kurslarımızı taçlandıracağımız çok önemli bir merkez olacak olan ‘Hafızlık Eğitim Merkezi’nin temelini atmış bulunuyoruz. Uzun ve yorucu bir süreçten sonra bu noktaya gelmemizi nasip eden Cenabı Hakka ne kadar şükretsek azdır. Ben inanıyorum ki burasının değeri ilerleyen zamanlarda çok daha iyi anlaşılacaktır. Bu süreçte ilçe halkının ve dışarda yaşayan Kangallıların çok yoğun ilgi ve desteğini gördüğümüzü ifade etmek isterim. Hepsine müftülük olarak müteşekkir olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim.

Evet çok değerli katkılar ortaya koyan kişiler arasında belki şu an için hepsini tek tek sayma imkanım olmayacak ama özellikle Mehmet Kurugöllü ve Emin Ünlüer beyin ismini söylemek gerekiyor. Bu arkadaşlarımız adeta iki kanatlı kuş gibi hem maddi hemde manevi anlamda desteklerini esirgemediler. Bundan sonrada bu işin lokomotifliğini bizimle birlikte üstlenerek bu hayırlı işi başarıyla nihayetlendireceklerine canı gönülden inanıyorum.

Yine işin başından beri bize maddi manevi destekleriyle motive eden Kangal’ın yetiştirdiği önemli simalardan Diyanet İşleri Başkanlığı Belçika Müşaviri Halife Keskin Hoca var ki yakın zaman önce müftülüğümüzü de ziyaret ederek hafızlık Eğitim Merkezi için elinden gelen her türlü desteği sağlayacağını ifade etmesi bizi ayrıca menun etti. Diğer isimlerin hepsini ve yaptığımız çalışmaları 15 ağustosta yapacağımız geniş programda ilçe halkımızla paylaşacağımız için şimdilik bu kadarla yetinip inşaat hakkında da kısaca bilgi vermek istiyorum. Hafızlık Eğitim Merkezi 5 katlı olacak içinde desrliklerin yanısıra konferans salonu yemekhane ve aynı anda hem bayanların hemde erkaklerin program yapabileceği çok fonksiyonel bir bina olacak. Toplam 1500 m2 kullanım alanına sahip olacak olan Hafızlık Eğitim Merkezinde 80 öğrenci yatılı olarak eğitim görebilecek. Bu şekliyle bu proje Kangal’a manevi anlamda ciddi bir dinamizm katacak ve ilçeye yapılmış olan en önemli manevi hizmet olacak.

Neden bu kadar üzerinde yoğunlaştığımıza gelince maalesef ilçemizde yetişmiş bir hafız yok. Din görevlisi sayısı ise bir elin parmakları kadar dahi yok. Dışardan gelen din adamlarıda bizim gibi belli bir süre kalıp başka yerlere tayin gidiyorlar. Bir çok köylerimizde cami var imam yok ve köy halkı her vesileyle müftülüğe gelerek camilerine imam talep ediyorlar. Dışardan burayı tercih edende olmayınca vekaletle falan durumu idare etmeye çalışıyoruz. Oysa Kangallı imam hatip mezunları ve hafızlar yetişirse bu sıkıntı köklü bir çözüme kavuşmuş olacak. Kur’an kursları, imam hatip ve hafızlık eğitim merkezi koordineli ve birbirini tamamlayacak şekilde hizmet verdiğinde Kangal’da bambaşka güzellikler ortaya çıkmış olacak. Bu güzelliklerde payı olan ve olacak olan kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyor, her şeyin en güzeline layık olan Kangal halkına sevgi saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...