reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Hastanede Bahar Modeli

Hastanede Bahar Modeli

Bireylerin tekrar uyuşturucu madde kullanmadan sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan Bağımlı Hastalar İçin Rehabilitasyon Modeli (BAHAR) Sivas Devlet Hastanesi'nde hizmete başladı.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Dr. Eşi Çiğdem Olgun Şimşek, bireylerin tekrar uyuşturucu madde kullanmadan sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan, Bağımlı Hastalar İçin Rehabilitasyon Modeli'nin (BAHAR) açılışını gerçekleştirdi.

Merkez; alkol ve madde bağımlılığı olan 18 yaş üstü en az 3 haftalık arınma sürecini tamamlamış kadın erkek bireyler ve onların yakınları için faaliyet göstermekte.

Madde bağımlılığı tedavisi sonrası hastaların sadece bağımlılıktan kurtulmaları değil, yaşam tarzı değişikliği, problem çözme becerilerinin geliştirilmesi, anın farkında olarak hayattan doğal yollarla keyif almasını amaçlayan BAHAR merkezine hastalar, AMATEM tedavisi ya da poliklinik sonrası başvurabilmekte.

BAHAR Merkezi'nde verilen hizmetler; tıbbi tedavi, bireysel danışmanlık, grup çalışmaları, aile görüşmeleri, sosyal beceri eğitimleri, psiko-eğitim grupları, sosyal destek hizmetleri, spor aktiviteleri, iş-uğraş aktiviteleri ve manevi destekler.

BAHAR Merkezi'nde uygun görülen hastalara doktor, psikolog ve hemşire tarafından gerçekleştirilen ilk görüşme sonrası, 3'er aylıktan oluşan toplam 9 aylık planlama yapılmakta.

Merkezde, bağımlı bireylere haftanın 5 günü kişiye özel hazırlanan programlarla eğitim ve aktiviteler sunularak sosyal hayata adaptasyonlarının sağlanması amaçlanmaktadır. Hastalar düzenli olarak muayene edilip, ilaç takipleri yapılmakta, atölye çalışmalarında istikrarlı olmaları, dikkat ve konsantrasyon sürelerinin takibi ve uzatılması, öz bakım becerilerinin geliştirilmesi sağlanmakta.

Merkezde poliklinik muayene odası, hasta/danışan görüşme odası, bekleme salonu, grup terapi ve eğitim odası, yaşam alanı ve iş uğraş atölyesi gibi fiziki bölümler bulunmakta.

Merkezde 1 psikiyatri uzmanı, 2 sosyal hizmet uzmanı, 1 psikolog, 1 el sanatları öğretmeni, 1 Müzik öğretmeni ve 1 ergoterapist hizmet vermekte. Mevcut durumda 7 aktif hastaya hizmet verilmektedir.

- Bağımlılık Çağımızın Sorunu

Bağımlılığın çağımızın karşı karşıya kaldığı önemli bir sorun olduğunu söyleyen Vali Şimşek, "Gün geçtikçe de bağımlı sayısı artıyor. Bu tehlike sadece gençlerimizin değil, geleceğimizi tehdit eden bir sorun. Devlet olarak bu sorunla en etkin şekilde mücadele etmeye çalışıyoruz. Kurum ve kuruluşlarımız, bu hastalarımızın hizmetinde. Bugünde BAHAR merkezinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Hastalarımız bağımlılıktan kurtulduktan sonra, burada topluma daha kolay uyum sağlayacaklar. Kendileri için yeni bir hayat başlayacak. Beklediğimiz amaçlara hizmet etmesini diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hüseyin Gökgöz de merkez hakkında katılımcılara bilgi vererek, merkezi gezdirdi.

Programda Vali Yardımcısı Selim Eser, İl Sağlık Müdürü F. Selçuk Moğulkoç, hastane yönetimi ile ilgili kurum müdürleri yer aldı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...