reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Gündem Halk TV'de Rasim Ozan Kütahyalı Krizi: İstifa Depremleri ve Geri Adım

Halk TV'de Rasim Ozan Kütahyalı Krizi: İstifa Depremleri ve Geri Adım

Halk TV'de Rasim Ozan Kütahyalı Krizi: İstifa Depremleri ve Geri Adım

MUHABİR: Haber Merkezi

Halk TV'de, Rasim Ozan Kütahyalı'nın konuk edilmesiyle başlayan kriz büyümeye devam ediyor. Gelen yoğun tepkiler sonrası kanal yönetimi geri adım atarak, tartışmalara neden olan röportajı YouTube kanalından kaldırdı. Ancak bu süreçte art arda gelen istifalar dikkat çekti.

BÜYÜK TEPKİLER VE ARDI ARDINA İSTİFALAR

Halk TV'nin YouTube kanalında yayımlanan ve kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan röportaj sonrası, kanal içinde ciddi bir kriz patlak verdi. Röportajı gerçekleştiren Halktv.com.tr yazarı Serpil Yılmaz, gelen tepkiler üzerine ilk istifa eden isim oldu. Bu istifayı, 'Kayda Geçsin' programının moderatörlüğünü yapan gazeteci Şule Aydın takip etti.

Aydın, istifasını duyurduğu açıklamasında, “Kayda Geçsin ekibi olarak bugün itibarıyla Halk TV ile yollarımız ayrıldı. İktidar baskısıyla medyanın karartıldığı, basın özgürlüğünün katledildiği bir dönemde Halk TV’de özgürce yayınlar yaptık ve bu konuda desteklendik. Halk TV ailesine ve izleyicisine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Bu gelişmelerin ardından gazeteciler Murat Ağırel, Timur Soykan, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan da kanalla yollarını ayırdıklarını açıkladı. Bu istifalar, kanalın kamuoyundaki güvenilirliğini sorgulatan bir süreç başlattı.

HALK TV YÖNETİMİNDEN GERİ ADIM

Kriz büyürken, Halk TV yönetimi tartışmalı röportajı YouTube kanalından kaldırma kararı aldı. Kanalın sahibi Cafer Mahiroğlu, yaşanan gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, bu olayın "tamamen bir yol kazası" olduğunu belirterek, "Dün akşam YouTube kanalımızda yayınlanan bir röportaj nedeniyle sosyal medyada bir grup Halk TV programcısı tarafından bana ve kanala yönelik bir kampanya başlatıldı" dedi. Mahiroğlu, röportajın neden olduğu tepkileri hafifletmek adına bazı adımlar atılacağını da dile getirdi.

MEDYA VE ÖZGÜRLÜK TARTIŞMASI

Bu olay, Türkiye’de medya özgürlüğü ve gazetecilik etiği tartışmalarını bir kez daha gündeme getirdi. Bir kesim, Rasim Ozan Kütahyalı gibi isimlere ekranlarda yer verilmesini basın etiği açısından sorunlu bulurken, diğer kesim ise her görüşe eşit mesafede olunması gerektiğini savunuyor. Ancak, Halk TV özelinde yaşanan bu süreç, muhalif medyanın da kendi içinde fikir ayrılıklarına ve kırılmalara yol açabileceğini gösterdi.

Sonuç olarak, Halk TV'deki bu kriz, medya kuruluşlarının kimliklerini ve yayın politikalarını nasıl belirlemesi gerektiği konusunda yeni bir tartışma başlatmış durumda. Önümüzdeki günlerde kanalın bu süreçten nasıl çıkacağı ve istifa eden gazetecilerin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...