Gemerek’te Sağanak Yağmur Etkili Oldu
Sivas’ın Gemerek ilçesinde öğleden sonra başlayan sağanak yağmur, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde etkisini gösterdi. Meteoroloji’nin günler öncesinden uyarısını yaptığı yağışlar, özellikle saat 15.00’ten sonra yoğunlaştı.
Yağışla birlikte bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, kısa süreli su baskınları yaşandı. Trafikte aksamalar meydana gelirken, ilçe merkezine bağlı bazı köy yollarında çamur birikintileri ve sel suları nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı.
Vatandaşlar yağışa hazırlıksız yakalanırken, belediye ekipleri tıkanan mazgalları açmak ve su birikintilerini tahliye etmek için sahaya indi.
Meteoroloji yetkilileri, yağışların akşam saatlerine kadar sürebileceğini ve ani sel ile su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
Yetkililer, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları ve dere yataklarından uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu.

