Doğu Akdeniz'de Gazze'ye insani yardım ulaştırma hedefiyle ilerleyen Sumud Filosu, İsrail donanmasının müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Filo yetkilileri, sosyal medya üzerinden yaptıkları acil duyuruda, uluslararası sularda seyreden bazı yardım gemilerinin İsrail askerleri tarafından durdurulduğunu ve askeri personelin gemilere girdiğini bildirdi.
Sumud Filosu'ndan yapılan açıklamada, gemilerdeki iletişim cihazlarının ve kameraların devre dışı bırakıldığı belirtilirken, organizasyonun gemilerdeki mürettebat ve aktivistlerin güvenliğini teyit etmek için yoğun çaba harcadığı ifade edildi. Filo, durdurulduğu sırada Gazze Şeridi'ne yaklaşık 80 deniz mili uzaklıkta bulunuyordu.
Sivas'tan İsrail Saldırısına Güçlü Protesto
Bu olay, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Sivas'ta da büyük yankı uyandırdı. Yüzlerce Sivaslı, kent meydanında bir araya gelerek Sumud Filosu'na yapılan saldırıyı protesto etti ve Filistin halkı için dualar etti.
"Lanet ve İsyan Gecesi" adı verilen etkinlikte, İsrail'in bu eylemi sert bir şekilde lanetlendi. Protestocular, "Katil İsrail İşbirlikçi ABD", "Mehmetçik Gazze'ye" ve "Müslüman Uyuma Sumud'a Sahip Çık" sloganları attı. Programda ayrıca, Kur'an-ı Kerim'den Al-i İmran Suresi'nin 12. ayeti “Deki;Ey kâfirler, yenileceksiniz ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz.” okunarak tekbirler getirildi ve İsrail'in eylemlerine olan tepki dile getirildi. Sivas halkının bu protestosu, Gazze'ye insani yardım taşıyan aktivistlere destek mesajı oldu.





