reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Gazze zinciri yürüyüşü

Gazze zinciri yürüyüşü

Malatya’da düzenlenen "Gazze Şeridi Zinciri" yürüyüşüne katılan çocuk, genç, kadın, yaşlı binlerce kişi tekbir getirerek ve sloganlar atarak HAMAS’a desteklerini, işgalci siyonist rejime ve destekçisi emperyalist ABD’ye ise tepki gösterdi.

KAYNAK: İHA

HAMAS’ın askeri kanadı El Kassam Tugaylarının Siyonist işgalci çetelere yönelik başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu ve ardından işgalcilerin Gazze’ye hava saldırısı aralıksız devam ediyor. Siyonist rejim, Gazze’yi hastane, cami, yerleşim alanı demeden havadan, denizden ve karadan bombalayarak, binlerce kadın, çocuk ve yaşlı katlederek adeta soykırım uygulamaya devam ediyor.

İşgalci çetelerin Gazze’yi bombardımana tuttuğu ilk günden beri dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye’de olduğu Malatya’da da halk, çeşitli etkinliklerle soykırıma tepki göstererek, HAMAS’a olan desteklerini sürdürüyor. Belirli günlerde farklı bir etkinlikle seslerini duyurmaya çalışan Malatya STK Platformu, bugün de "El Ele Gazze şeridi soykırıma dur de" sloganıyla etkinlik düzenledi.

Soykan Parkı’nda çocuk, genç, kadın ve yaşlı binlerce kişi, Gazze Şeridi zincirini oluşturmak için bir araya geldi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, STK Platformu adına Ömer Derin yaptığı konuşmada,

"Değerli kardeşler bugün Gazze için el ele Gazze Şeridi Zinciri yapacağız. Attığınız hiçbir adımın Allah’ın indinde boşa çıkmayacağını bilmenizi isteriz. Buna ne gerek var ki demeden, Allah için, Gazzeli Müslümanlar için bir ses olmaya, bir adım atmaya, bir nefes olmaya çalışıyoruz. Allah için gayret gösterelim. Rabbim bereketlendirecektir, Allah izniyle zafer haberleri gelecektir. İnsanları rahatsız etmeden, yol kenarında tek şerit halinde bulunduğunuz noktadan, Dede Korkut Parkı’na ve oradan Büyükşehir Belediyesi arkasına kadar gideceğiz inşallah. Bu bir yürüyüş değil, herkes bulunduğu yerde kalarak zincirin halkasını bozmadan büyük bir ’Gazze Şeridi Zinciri’ oluşturmaya çalışacağız. İnşallah, güzel ve bizlere yakışır bir şekilde programımızı icra edeceğiz"

diye konuştu

Yapılan konuşmanın ardından binlerce kişinin oluşturduğu zincir, Soykan Parkı’ndan başlayıp Dede Korkut Parkına, oradan da Çevre Yolu’na geçerek Büyükşehir Belediyesi arkasında bulunan oto parkta son buldu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...