reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Filistin Kitap Günleri Sivas'ta Başlıyor: Adalet, Direniş ve Kültür Odağında Etkinlikler

Filistin Kitap Günleri Sivas'ta Başlıyor: Adalet, Direniş ve Kültür Odağında Etkinlikler

Sivas Filistin Kitap Günleri, 3-5 Ekim 2025'te AGD & MGV iş birliğiyle Sivas Şemsi Sivasi İl Halk Kütüphanesi'nde. Filistin davası, Gazze ve direniş temalı kitap fuarı, konferans ve panellere davetlisiniz.

MUHABİR: Musaattin Oflaz

Sivas, 3-5 Ekim 2025 tarihlerinde Filistin davasına ışık tutacak önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sivas Şubesi ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Sivas Şubesi iş birliğiyle düzenlenen "Filistin Kitap Günleri" programı, Sivas Şemsi Sivasi İl Halk Kütüphanesi'nde kapılarını açacak.

3 gün sürecek bu kapsamlı etkinlik, Filistin'le ilgili kitapların satıldığı bir fuar olmanın ötesine geçerek, bir dizi konferans ve panel ile konuyu derinlemesine ele alacak. Etkinlik boyunca, Filistin davası, direniş, kültür ve umut temaları işlenecek.

Öne Çıkan Konuşmacılar ve Paneller

Programın açılışında, Saadet Partisi Genel İdari Kurulu Üyesi ve Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, "Adalet, Özgürlük ve Filistin Davası" başlıklı konferansı ile yer alacak.

Kadınların Filistin mücadelesindeki rolü, Gülşen Akkaş Yaman, Fatma Kevser Kaplan, Hatice Salar Ünal ve Merve Aydın Küçük'ün katılımıyla gerçekleşecek olan "Zeytin Dallarında Kadın Sesi" panelinde ele alınacak.

"Gazze Mektebi" başlıklı etkinlik ise Doç. Dr. Harun Bekiroğlu, Doç. Dr. Bekir Gündoğmuş, Doç. Dr. Abdullah Aydın, Muhammed Maruf ve Binali Yıldırım gibi isimlerin katkılarıyla, Filistin'deki eğitim ve yaşam mücadelesini masaya yatıracak.

Program, Sefa Toprak, Orhan Buyruk, Bekir Sıtkı Şirin ve Mustafa Uzun'un sunacağı "Taşın, Zeytinin ve Direnişin Hikayesi" paneli ile devam edecek. Kapanış ise Orhan Üngör, Amjad R.A. Abushammala ve Muin Naim'in yer aldığı "Filistin'den Sesler: Direniş, Kültür ve Umut" paneli ile yapılacak.

Çocuklara Yönelik Özel Atölyeler

"Filistin Kitap Günleri" programı, her yaştan ziyaretçiye hitap ediyor. Geleceğin teminatı olan çocuklar için Kukla Oyunu, Filistin Temalı Çocuk Atölyeleri ve Masal Atölyesi gibi eğitici ve farkındalık yaratan etkinlikler düzenlenecek.

AGD ve MGV Sivas Şubeleri, bu hayırlı çalışmaya tüm Sivaslıları davet ederek, Filistin davasına destek olmaya çağırıyor. 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...