reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Fetih Coşkusu

Fetih Coşkusu

İstanbul`un Fethinin 561. yıldönümü, Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi`nin gerçekleştirdiği `Fetih Gecesi` etkinliği ile İsmetpaşa Stadı`nda kutlandı. Kutlamalara İstanbul başta olmak üzere Sivas ve diğer vilayetlerden büyük katılım oldu.

İsmetpaşa Stadı`nda gerçekleştirilen Fetih Gecesi`ne Saadet partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, eski genel başkanlardan Recai Kutan, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ile diğer partililer ve AGD`liler katıldı. Başta İstanbul olmak üzere diğer yakın illerden de gelenlerle İsmetpaşa Stadı`nın tribünleri tamamen doldu. Kutlamalar yaklaşık 10 bin kişinin önünde gerçekleştirildi. Kutlamalarda gruplar fetihle ilgili marş ve ezgiler söylerken, sık sık `Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın` sloganı attı. Kutlamalarda İstanbul`un fethi de canlandırıldı.

Burada bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Anadolu Gençlik Derneği gençliğine övgüler yağdırdı. Kamalak, "Geleceği ihtirası olanlar değil iddiası olanlar inşaa eder. Fatih Sultan Mehmet İstanbul`u fethettiğinde 21 yaşındaydı. Uluabatlı Hasan Bizans`ın surlarına ilk sancağı diktiği vakit 25 yaşındaydı. Ya Allah diyip 270 kiloluk mermiyi namluya koyan Seyid onbaşı 26 yaşındaydı" diyerek gençlere dikkat çekti.

Kamalak, gençlerin tarihi iyi bilmesi gerektiğini çünkü tarihinden koparılmış bir milletin köksüz bir ağaç gibi bir süre sonra yıkılıp, devrilebileceğini söyledi.

Tanzimattan beri bu milletin insanlarını kendi medeniyetinden koparmak için her türlü hileye başvurulduğunu savunan Kamalak, bu hileye başvuranların en kesif ordularıyla gelerek yapamadıklarını insanları kendi tarihine yabancılaştırarak yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kamalak, bu milleti savaşta yenemeyenlerin Lozan`da 4 planı devreye soktuğunu dile getirerek, bu plana göre aziz milletin işsiz ve aç bırakılacağını, borca esir edileceğini ve dininden uzaklaştırılacağını iddia etti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan ise yapmış olduğu konuşmada Anadolu Gençlik Derneği`nin duruşunu, istikametini birilerine göre belirmediğini, hak nerdeyse AGD`nin duruşunu ona göre belirlediğini söyledi.

Ayasofya için 45 yıldır etkinlikler yaptıklarına işaret eden Turhan, şunları kaydetti:

"Bu sene 100 binden fazla kardeşimizle `zincirler kırılsın Ayasofya açılsın` diyerek Ayasofya meydanını doldurmuş oldunuz. Biz Ayasofya`da gerçekleştirdiğimiz eylemlerimizi, namazlarımızı gerçekleştirme sebebimiz, `hadi şöyle geçmişe dair bir vefa örneği gösterelim` diye yapmıyoruz. Biz Sultan Fatih`in bize emanet edilen vakfiyesi gereği Ayasofya`nın cami olması noktasında mücadele ediyoruz. Bu eylemleri yapmamızdaki maksat, yarın huzur-u mahşerde hesap sorulurken `Ya Rabbi Sultan Fatih`in emanetine sahip çıkmak için bu meydanlardayız` demek adına bu çalışmalarımızı ifa ediyoruz."

Konuşmaların ardından temsili olarak Fatih Sultan Mehmet, ordusuna namaz kıldırdı, İstanbul`un Fethi canlandırıldı. Kadırgalar, mehter eşliğinde geçiş töreni yaptı.

Kutlamalar geç saatlere kadar devam etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...