Konu hakkında bir basın açıklaması yapan Erbakan vakfı Sivas şubesi başkanı Cemil Laçiner, şubesini açtıkları Erbakan Vakfı ile ilk önce insanı kendisi ile barıştıracaklarını belirterek “İnsanı yaratanı ile doğa ile barıştıracağız. İnsan kendine geldiğinde Allah’a kulluk edecektir. En önemli görevimizde bu olacaktır” dedi.
Erbakan Vakfı’nın ülkede ve dünyada hayrı yaygınlaştırmak, sömürü ve haksızlığın kaldırılması için hak ve adalete dayalı, Hakk’ın üstün tutulduğu adil bir dünyanın kurulmasına yönelik çalışmalar yapmak için kurulduğunu vurgulayan Erbakan Vakfı Sivas Şube Başkanı Cemil Laçiner, “ Erbakan Vakfı’nın herhangi bir vakıf olarak düşünülmemesi gerekir. Vakfımız, Erbakan Hocamızın 45 senelik mücadelesi boyunca, milletimizin, İslam Aleminin ve tüm insanlığın kurtuluşu için ortaya koyduğu projeleri ilmî olarak çalışmak ve somut bir şekilde ortaya koymak, bunları da bütün milletimize ve insanlığa aktarmak hedefiyle, gayesiyle kurulmuş bir vakıftır. Bugün Türkiye’nin dört bir tarafında hatta dünyanın dört bir tarafında, Erbakan Hocamızın bundan 20 sene, 30 sene önce söylediklerinin birer birer gerçekleştiğini gözümüzle görüyor ve şahit oluyoruz. Daha 1990’lı yılların başında yapmış olduğu konuşmalarda bugün Ortadoğu’da yaşananları anlattığına şahit oluyoruz. Erbakan Hocamızın ekonomiyle ilgili söylemleri, projeleri eğer uygulanabilse ve faizsiz ekonomik sistem hayata geçirilerek uygulanabilse bugün dünyanın dört bir yanındaki ekonomik krizler, açlık, fakirlik de yaşanmamış olacaktı, büyük ölçüde ortadan kalkmış olacaktı. Bizler ortaya koyduğu bu projelerin inşallah takipçisi ve sürdürücüsü olacağız. İnşallah ondan devraldığımız sancağı son nefesimize kadar taşıyacağız.
Erbakan Vakfımız, Milli Görüş hareketinin, Milli Görüşçü kuruluşların asıl istikametinden saptırılmasına, açılarıyla oynanmasına, Milli Görüş hareketinin sadece bir fikir kulübü, sadece bir hayır kuruluşu, sadece bir hac ve umre organizasyonuna, sadece kurban organizasyonuna, Erbakan Hocamızın deyimiyle ‘cansız kuşa dönüştürülmesi’ne asla müsaade etmeyecektir. Milletimiz ve dünyaya müjdeler olsun Erbakan Vakfı kurulmuştur. Müjdeler olsun kurtuluşun şifresi olan Erbakan ruhu Erbakan Vakfı ile yeniden hayat buluyor. 20 Şubat Cuma günü Saat:16:00’da Vakıf binamızın açılışı Genel Başkanımız Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan tarafından yapılacaktır.
Açılışın ardından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan’ın konuşmacı olarak katılacağı programda Erbakan Hocamız için anma programı yapılacaktır. Tüm Halkımızı açılışımıza ve Konferansımıza davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi-