Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM'de onaylandı ve yasalaştı. Bu adım, 150 bin TL'yi bulan evlilik kredisinin yola çıkmasını sağlayacak. Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasıyla oluşturulan bu fon, genç çiftlere önemli bir maddi destek sunacak.
TBMM'de Onaylandı: Aile ve Gençlik Fonu Kuruldu, 150 Bin TL Evlilik Kredisi Yolda!
Detaylarla beraber, petrol, doğalgaz ve maden kaynaklarının yüzde 20'sinin Aile ve Gençlik Fonu'na aktarılması, bu kredi imkanını mümkün kıldı. Bu yeni banka aracılığıyla verilecek olan kredi, yeni evlenecek çiftlerin ekonomik anlamda rahatlamasını sağlayacak.
Evlilik kredisi kapsamında sunulan 150 bin TL'lik destek, geri ödemesiz olarak 2 yıl boyunca sağlanacak. Ancak bu krediden yararlanmak için öncelikle deprem bölgesinde yaşayan gençlerin başvurularına öncelik veriliyor.
Başvuru şartlarına gelince, e-devlet üzerinden yapılan başvurular, nikah şartına bağlı. Bu süreçte, başvuru yapan kişilerin asgari ücretin iki katından fazla gelire sahip olmaması gerekiyor. Buna ek olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvuru yapacak gençlerin yaş aralığı ve gelir kriterleri hakkında Meclis'e bilgi verdi.
Gençlerin krediye başvurabilmeleri için 18-27 yaş arasında olmaları, belirli gelir ve yaş kriterlerini karşılamaları gerekiyor. Bunun yanı sıra çiftlerin, Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı'ndan da faydalanması gerekecek.
Bu özelliklere uygun olan genç çiftlere, geri ödemesiz destek sunulacak. Sıfır faizle verilecek olan bu destek, Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla sağlanacak ve bu desteği almak için gerekli yönetmeliklerin çıkarılması bekleniyor. Başlangıç olarak deprem bölgelerindeki gençlere yönelik bir pilot proje olarak başlatılacak bu kredi, daha sonra genişletilecek. Amaç, deprem bölgelerindeki gençlere moral ve motivasyon sağlamak.
Uygulanacak olan destekle ilgili diğer detaylar ve gelişmeler, Meclis'teki görüşmelerden sonra netleşecek. Bu süreçte genç çiftlerin beklediği bu desteğin, yeni yıl öncesinde hayata geçmesi hedefleniyor.