reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Erciyes Zirve Tırmanışı tamamlandı

Erciyes Zirve Tırmanışı tamamlandı

Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 29’uncusu gerçekleştirilen Sütdonduran Kampı ve Erciyes Zirve Tırmanışı başarıyla gerçekleştirildi.

KAYNAK: İHA

Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 29’uncusu gerçekleştirilen Sütdonduran Kampı ve Erciyes Zirve Tırmanışı başarıyla gerçekleştirildi.

Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) tarafından organize edilen ve bu yıl 29'uncusu düzenlenen Sütdonduran Kampı ve Erciyes Zirve Tırmanışı, Türkiye’nin değişik illerinden katılan dağcı ve doğa tutkunu sporcular ile 2700 metre rakımlı Sütdonduran Yaylası’nda yapıldı. Etkinlikte dağcılara hitap eden Hacılar Belediye Başkanı ve HADAK Başkanı Bilal Özdoğan, kampın Erciyes’in ve Hacılar’ın tanıtımında büyük etken olduğunu belirterek şöyle konuştu;

“Tabii ki dağcılık ayrı bir spor. Hem bu işe gönül vermek gerekiyor, hem de bu işin uzmanlarıyla çalışmak gerekiyor. Sütdonduran Kampı ve Zirve Tırmanışı’nın bu sene 29’uncusunu düzenliyoruz. Zirve tabii ki hayatın her anlamında önemli ama dağcılıkla çok çok daha önemli. Eğer zirve, sizin zirveye ulaşmanızı istemiyorsa izin vermez. Hayırla çıkıp gelmek sizlere nasip olsun. Kazasız, belasız tırmanışlar diliyorum. Biz belediye olarak sporun her türlüsünün yanındayız. Onun da altını çizelim. Bugün bölgesel amatör ligde oynayan bir futbol takımımız var. İlçede birçok yerde olmayan çim stada sahibiz, o da bizim dönemimizde nasip oldu. 500 kişilik tribünümüz var, ilçeden ilden Türkiye'nin değişik yerlerinden de sponsorluklar alabilen bir ilçeyiz. Bir kulübümüz var, yine aynı şekilde ilçemizdeki diğer spor kulüplerine de özellikle dağcılık ve kayak alanında da biz elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Dağcılık bambaşka bir şeydir. Zirvedeki dostluk bambaşka bir şeydir. Onun da bilincindeyiz. Bu atmosferi yaşamak için gelen Kayseri’den de Türkiye’mizin şehir içinden ve şehir dışından ülkemizin güzel illerinden gelen arkadaşlarımız var. Ben onlara da tekrardan teşekkür ediyorum. Biz yerel yönetimler olarak diğer alanlarda olduğu gibi sportif alanda da her zaman sporcumuzun yanında olmak istiyoruz.”

Erciyes Dağı’nın zirvesine çıkmak için Sütdonduran Yaylası’nda buluşan sporcular, 23 Temmuz sabahı saat 04.00’da başlayan tırmanışı saat 10.00’da zirve ile sonlandırdı. Her yıl olduğu gibi bu yılda zirvede şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunarak dua edildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...