reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Ekrem İmamoğlu'nun Gözaltına Alınmasına Tepkiler Sürerken Saray'da Diplomatik Trafik Devam Ediyor

Ekrem İmamoğlu'nun Gözaltına Alınmasına Tepkiler Sürerken Saray'da Diplomatik Trafik Devam Ediyor

Ekrem İmamoğlu'nun Gözaltına Alınmasına Tepkiler Sürerken Saray'da Diplomatik Trafik Devam Ediyor

MUHABİR: Haber Merkezi

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması, yurt genelinde büyük protestolara yol açtı. Birçok şehirde yurttaşlar meydanlara çıkarak bu duruma tepki gösterirken, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yoğun bir diplomatik gün yaşanıyordu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan paylaşımda, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin'i kabul ettiği görüntüler kamuoyuyla paylaşıldı.

Saray'dan Diplomatik Paylaşım

Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına dair tepkiler sürerken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Kabulde Büyükelçi Xuebin, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a güven mektubunu sundu.”

Bu paylaşımla birlikte Erdoğan ve Xuebin’in bir araya geldiği görüntüler de kamuoyuyla paylaşıldı.

Sokaklarda Gerginlik Artıyor

Bu sırada Türkiye’nin dört bir yanında Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına tepki gösteren vatandaşlar meydanlara akın etti. CHP'li milletvekilleri, parti genel merkezine yürüyerek protestoya katıldı. İstanbul’da Vatan Caddesi valilik talimatıyla kapatılmasına rağmen, İstanbul Üniversitesi’nden harekete geçen öğrenciler polis barikatını aşarak Saraçhane’ye doğru ilerledi.

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere çok sayıda ilde sokaklara çıkan vatandaşlara polis ekipleri sert müdahalelerde bulundu. Muğla'da polisin protestoculara biber gazı ile müdahale ettiği görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Ekonomik Kriz Derinleşiyor

Ekonomik gündemde ise kur artışı devam ederken, Türk Lirası tarihinin en düşük seviyesine geriledi. Gün içerisinde döviz kurlarında art arda rekorlar kırılırken, piyasalarda belirsizlik hâkim oldu. Ekonomi uzmanları, sürecin daha da kötüye gidebileceğine dair uyarılarda bulunurken, protestoların ekonomi üzerindeki etkileri de merak konusu oldu.

Siyasi Gündemde Belirsizlik Devam Ediyor

Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından siyasi gündemde de hararetli tartışmalar sürüyor. Muhalefet partileri, bu gelişmeleri demokrasiye vurulan bir darbe olarak nitelendirirken, AKP kanadından henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Günlerdir devam eden bu hareketlilik, Türkiye’nin hem siyaset sahnesinde hem de sokaklarında tansiyonun düşmeyeceğini gösteriyor. İmamoğlu’nun durumu, protestoların geleceği ve ekonomik kriz, önümüzdeki günlerde gündemin ana başlıklarından olmaya devam edecek.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...