reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Ekmeğe Zam Şoku! Yozgat'ta Fiyatlar Ne Kadar Oldu?

Ekmeğe Zam Şoku! Yozgat'ta Fiyatlar Ne Kadar Oldu?

Yozgat'ta yaşayan vatandaşlar için önemli bir gelişme yaşandı. Kentte uzun süredir beklenen ekmek zammı, 15 Nisan 2025 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi. Buna göre, 210 gram ağırlığındaki standart ekmeğin fiyatı, önceki 10 TL'den %25 oranında bir artışla 12.50 TL'ye yükseldi.

KAYNAK: İHA

Yozgat’ta ekmeğe 15 Nisan tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2,5 TL’lik zam geldi.

Yozgat’ta yeni ücret tarifesine göre 210 gram ekmeğin fiyatı 10 TL’den 12.50 TL’ye yükseldi. 210 gram pide, 210 gram lavaş, 210 gram parmak çörek fiyatları da 15 liradan satışa sunuldu.

Fırıncıların uzun süredir beklediğini söyleyen Sait Kırdemir,

"Ramazan ayından önce zam bekliyorduk. Zam gecikti. Diğer yerlerde 2 ay önce geldi. Bizde 2 ay sonra geldi. Ocak ayında vergiye zam geliyor. Uncu istediği zaman zam yapabiliyor. Ekmeğin zammında encümen toplanacak, Valilik toplanacak, odalar toplanacak ve hepsinin kararıyla zam veriliyor. Maliyet giderlerini hesapladığımızda bizim için epey sıkıntı oluyor"

dedi.

"Çalışan işçilerin de eve ekmek götürmesi lazım"

Zamlardan haberi olmadığını söyleyen Ali Baran,

"Zamdan haberim yoktu. Maliyetler yüksek bir şey diyemem. Çalışan işçilerin de eve ekmek götürmesi lazım. 6 kişi yaşıyoruz. 10 ekmek gidiyor. Zamlar ister istemez etkiler. Köyde olduğumuz için bazen yufka ekmek yapıyoruz. Onunla idare ediyoruz"

ifadelerini kullandı.

"2 ay gecikmeli de olsa ekmek zammımız aldık"

Bakkallar Odası Başkanı Mustafa Akdemir ise,

"Ekmeğimiz yüzde 25 zamla 12 buçuk liraya yükseldi. Bu yükselişte diğer illerimiz yaklaşık 2 ay önce 12 buçuk lira olan fiyata geçtiler. Ramazan ayında insanlarımız daha rahat ekmek alsınlar diye Ramazan sonunu bekledik. 15 Nisan’a denk getirdik. Girdi maliyetleri çok yüksek. Una, mayaya, tuza zam geliyor. İşçi maliyetleri çok yüksek. Usta da yetişmiyor. Bulunan ustaların da maliyeti çok yüksek, kurtarmıyor. Daha önce fırıncılık yaptığım için iyi biliyorum. Gecikmeli de olsa ekmek zammımızı aldık"

ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...