İlimizde eğitime 12 milyon TL bütçe ayrıldı ve bu bütçe ile eğitim çalışmaları için kamulaştırma, ihaleler, bakım ve onarım gibi hizmetlerin yapılması düşünülüyor.
2014 yılındaki eğitim çalışmalarının ilimize hayırlar getirmesini temenni eden Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Ahmet Özaydın, 2014 yılında yapacağımız çalışmalar ile eğitim sistemimizde iyileşme sağlayacağız dedi.
İl Özel İdaresi yasasına göre eğitim hizmetleri ödeneği İl Özel İdaresinin bir önce ki yıl bütçesinin yüzde 20si oranında gerçekleşecek. Bu da 12 milyon 373 bin TLlik bir tutara denk geliyor. Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan raporda ayrılan bütçenin 3 milyon TLsi kamulaştırmaya ayrıldı. 950 bin TLnin de yapımına başlanan Gençlik ve Kültür Merkezi projesine ayrıldığı ödenek de geriye kalan 8 milyon 423 bin TL 17 ilçede ki toplam 55 eğitim kurumu ile müşavirlik hizmetleri, doğal gaz dönüşümleri, ilan giderleri ve büyük küçük onarımların yapılması amacıyla ayrıldı.
Sivas merkez de dahil olmak üzere 17 ilçe, köy ve beldelerde bulunan 55 okulun giderleri ayrılan 12 milyon TLlik bütçeden karşılanacak.
Yapılan dağılıma göre Zarada 4, Akıncılarda 1, Hafikte 2, Kangalda 3, Merkezde 13, Suşehrinde 7, Şarkışlada 5, Koyulhisarda 2, Ulaşta 2, Yıldızelinde 6, İmranlıda 2, Doğanşarda 1, Gemerekte 3, Altınyaylada 2, Divriğide 1 ve Güründe 2 eğitim yatırım yapılacak. İlçeler arasında 2014 yılında eğitim yatırımı almayan tek ilçe ise Gölova olacak.
Yapılacak yatırımlar ile birlikte 17 ilçe de yeni yapı sayısı 21 olacak. Bu yeni yapılar arasında 5 spor salonu, çeşitli sayılarda 13 yeni derslik, 3 yemekhane ve 1 laboratuar yer alacak. Yine 17 ilçe genelinde 12 büyük onarım ile 21 küçük onarım yapılarak okulların mevcut durumu daha sağlıklı hale getirilecek.