Programa sendika başkanı H. İbrahim Temiz ve yönetiminin yanı sıra il milli eğitim müdürü Mustafa Altınsoy, belediye başkan yardımcısı Ahmet Özaydın, Sivas maarif müfettişleri başkanı Cengiz Atalay ve Selahattin Satılmış, il milli eğitim müdür yardımcıları Celal Karahan, Harun Tan, Ahmet Sevim, Fahrettin Bülbül ve çok sayıda stajyer öğretmen katıldı.
Sivas öğretmenevinde akşam yemeğinden sonra düzenlenen program sendikanın kurucu genel başkanı merhum M. Akif İnan´ın hayatını anlatan slayt gösterisi ile başladı.
Stajyer öğretmenler adına teşekkür konuşması yapan Merve Aydın´ın ardından kürsüye davet edilen Eğitim Bir-Sen Sivas Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, ev sahibi olarak bir konuşma yaptı. 25 yıl boyunca sınıfta derse giren bir öğretmen olduğunu belirten Temiz, salonda birçok öğrencisinin öğretmen olarak karşısında görmüş olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Başkan Temiz, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: ?Eğitim ordusuna taze kan olarak katılan siz değerli arkadaşlarım; aramıza hoş geldiniz. Dünyanın en kutsal mesleğini icra edeceksiniz. Yapacağınız işin; sizlere, ailenize, milletimize, vatanımıza hayırlar getirmesini dilerim. Bildiğiniz gibi Eğitimciler Birliği Sendikası ülkemizin en büyük sendikası, aynı zamanda en büyük sivil toplum örgütüdür. Bu özelliği ile Eğitim Bir-Sen Genel yetkili sendikadır. Genel merkezimiz hükümetle yapılan toplu sözleşme çalışmalarını tüm eğitim çalışanları adına yapmaktadır. Aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan Kamu İdari Kurul çalışmalarında eğitim çalışanlarının haklarını aramaktadır. Eğitim Bir-Sen Sivas Şubesi olarak bizlerde ilimizde ki eğitim çalışanlarının daha rahat, daha iyi ve nitelikli hizmet üretmeleri noktasında her türlü çalışmayı yapmaktayız. Eğitimin kalitesini artırmak, eğitim çalışanlarının hayat standartlarını geliştirmek için çalışmalarımız bundan sonrada devam edecektir. Eğitim çalışanlarının karşılaştıkları sıkıntılar noktasında hukuki destek dahil her türlü katkıyı sunmayı bir görev sayan sendikacılık anlayışımızı sürdürmeye devam etmekteyiz. Bu bağlamda aday öğretmen arkadaşlarımızın eğitime hazırlık ödeneklerinin bir an önce ödenmesi için çalışmalarımızı ilgili birimler nezdinde sürdürüyoruz.?
Temiz: Başörtüsüne 12 milyon 300 bin imzayla destek verdik
Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması noktasında sendika olarak ciddi gayretler gösterdiklerini belirten Temiz, bu meyanda düzenlemiş oldukları imza kampanyasında 12 milyon 300 bin gibi devasa bir sayıya ulaşarak toplanan imzaları meclise gönderdiklerini belirtti. Hali hazırda 380 bin resmi üye ile Türkiye´nin ve aslında Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını kaydeden Temiz, Sivas´ta ise 9500 çalışan arasında 4400 üye ile yetkili sendika olduklarını bu alanda kendilerini takip eden en yakın sendikanın üye sayısının iki kat daha fazlası üyeye sahip olduklarını ifade etti. Kırıp-dökme taraflısı olmayan hizmet sendikacılığı yapmaya özen gösterdiklerini belirterek bu kapsamda bu sene 1 kasımda hükümetten Taksim meydanını talep edeceğiz ve 1 Kasımı barış ve kardeşlik ortamında nasıl kutlanacağını cümle aleme göstereceklerini söyledi.
Altınsoy: Mesleğinizin kıymetini bilin
Daha sonra söz alan il milli eğitim müdürü Mustafa Altınsoy, dünyanın en güzel mesleği olarak tanımladığı öğretmenliğin önemine değinerek mesleğe yeni adım atmış olan stajyer öğretmenlere başarılar diledi. Meslekte 26. Yılını yaşadığını belirten Altınsoy, sınıfta ilk ders anlatma heyecanı ve mesleki deneyimlerinden bahsederek genç öğretmenlere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Örgütlü küçük toplulukların örgütsüz büyük kalabalıklardan daha etkin ve söz sahibi olduğunu kaydeden Altınsoy, doğru ilkeler etrafında bir araya gelmenin önemli olduğunu söyledi. Devletin bu yıl ilk defa uygulamaya koyduğu danışman öğretmenler vasıtasıyla 6 ay boyunca deneyim kazanacak ve ondan sonra öğretmen olarak derslere girmeye başlayacaklarını belirterek bunun önemli bir avantaj olduğunu da dile getirdi.