reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem CHP’li Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz AKP’ye Mi Geçiyor?

CHP’li Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz AKP’ye Mi Geçiyor?

CHP’li Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz AKP’ye Mi Geçiyor?

MUHABİR: Haber Merkezi

31 Mart yerel seçimlerinde Gaziantep’in en büyük ilçelerinden biri olan Şehitkamil Belediyesi, AKP’den CHP’ye geçmişti. Ancak, CHP’den seçilen Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın AKP’ye geçeceğine dair iddialar gündemi sarsıyor. Parti içi kaynaklardan edinilen bilgilere göre Yılmaz’ın iktidar partisine katılmak için girişimlerde bulunduğu öne sürülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onay vermesi halinde Yılmaz’ın ilk AKP grup toplantısında rozet takacağı, aksi takdirde MHP’ye geçme ihtimalinin değerlendirildiği iddia ediliyor.

Siyasi Baskı mı, Stratejik Hamle mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonlar sonrası CHP’li bazı belediye başkanlarına yönelik iddialar ve tartışmalar gündeme gelirken, Umut Yılmaz’ın AKP’ye geçiş süreci bu bağlamda dikkat çekici bulunuyor. Özellikle belediyeye yönelik yolsuzluk iddiaları ve bu konuda savcılığa verilen ifadeler, bu geçişin arka planında siyasi baskı ihtimalini güçlendiriyor.

Şehitkamil Belediyesi’nde görevli bir çalışanın savcılığa 4-5 saat boyunca ifade verdiği, belediyedeki yolsuzluk iddialarına dair bazı belgeleri savcılığa sunduğu belirtiliyor. Ancak, dosyada gizlilik kararı olduğu için iddiaların içeriği kamuoyu tarafından bilinmiyor. Bu gelişmelerin ardından Umut Yılmaz’ın telefonlara çıkmadığı ve parti toplantılarına katılmadığı söylenirken, CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu’nun belediye ile yapmak istediği görüşmeye de katılmadığı bildirildi.

CHP’li Milletvekili Hasan Öztürkmen: “Kendini Koruma Çabası İçinde”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, süreci yakından takip ettiklerini ve iddiaları araştırmak için Gaziantep’e gideceğini belirtti. Öztürkmen, “Ben bunun kendi inisiyatifiyle alınmış bir karar olduğunu düşünmüyorum. Hakkındaki iddialardan sakınmak ve kendini korumak için böyle bir adım atmış olabilir” ifadelerini kullandı.

Öztürkmen’in yanı sıra CHP’li yetkililer de iddiaları dikkatle incelediklerini ve partinin bu konuda net bir tutum sergileyeceğini belirtti. CHP’nin, belediye başkanlarının partiden ayrılmasını engellemek ve belediyelerde şeffaf yönetimi sağlamak adına çeşitli adımlar atması bekleniyor.

Siyasi Denge Nasıl Etkilenecek?

Eğer Umut Yılmaz AKP’ye geçerse, bu durum yalnızca Gaziantep özelinde değil, Türkiye genelinde de siyasi dengeleri etkileyecek önemli bir gelişme olacak. CHP, yerel seçimlerde büyükşehirlerde ve önemli ilçelerde kazandığı belediyeleri koruma çabası içindeyken, AKP ise özellikle elinden kaybettiği belediyeleri geri kazanmak için yeni stratejiler geliştiriyor.

Yılmaz’ın olası parti değişikliği, Şehitkamil’de CHP’ye oy veren seçmenler için de önemli bir gündem maddesi hâline gelmiş durumda. Seçmenler, seçimle kazanılmış bir belediyenin siyasi baskı ya da kişisel çıkarlar doğrultusunda el değiştirmesini istemediklerini belirtiyor.

Önümüzdeki günlerde Umut Yılmaz’ın nasıl bir karar vereceği ve AKP’nin bu sürece nasıl yaklaşacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Kamuoyu, bu gelişmeleri yakından takip ederken, CHP’li yetkililerin ve Şehitkamil halkının tepkisi de belirleyici unsurlar arasında olacak.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...