reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem CHP'den AKP'ye Geçişte Tarihi Bir Hamle:

CHP'den AKP'ye Geçişte Tarihi Bir Hamle:

CHP'den AKP'ye Geçişte Tarihi Bir Hamle: 514 Kişi Partilerinden İstifa Etti

KAYNAK: İHA

Batman'da, CHP'nin güçlü isimlerinden 514 kişi istifa ederek AKP'ye katıldı. Bu katılım, hem parti içindeki değişimleri hem de AKP'nin Batman'daki gücünü pekiştiren önemli bir adım oldu. İstifa edenler arasında CHP İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, il başkan yardımcıları, merkez ilçe başkan yardımcıları ve gençlik kolları başkan yardımcıları da bulunuyor. AKP'nin Batman İl Başkanlığı, Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda bu önemli katılımı kutladı. Toplantıya AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve AKP İl Başkanı Hüseyin Şansi gibi parti yetkilileri katıldı.

Ömer İleri: "AKP, Toplumun Her Kesimine Hitap Eden Bir Parti"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Batman’daki toplantıda yaptığı konuşmada, AKP'nin Türkiye'nin her kesimine hitap eden bir parti olduğunu vurguladı. Partisinin güçlenerek daha geniş bir tabana yayıldığını belirten İleri, "Bu büyük katılım, AK Parti'nin toplumun tüm kesimlerinden aldığı güvenin bir göstergesidir. Biz bir ve beraber oldukça Türkiye'nin geleceği daha parlak olacak" dedi.

İleri, AKP'nin iktidara geldiği dönemde Türkiye'nin ciddi ekonomik ve toplumsal sorunlarla karşı karşıya olduğunu ancak 23 yıl süresince partinin ülkeye önemli bir altyapı ve üstyapı kazandırdığını ifade etti. Türkiye'nin güçlü bir ekonomiye sahip olmasının ve kalkınma yolunda ilerlemesinin AKP hükümetinin sağladığı istikrar ve vizyonla mümkün olduğunu dile getirdi.

Hüseyin Şansi: "AKP Ailesi Batman'da Giderek Büyüyor"

AKP Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi ise partilerinin Batman'daki büyümesine dikkat çekerek, "Her geçen gün AKP ailesi daha da büyüyor. Toplumun her kesiminden büyük bir teveccüh görüyoruz. Bugün 514 kişi partimize katıldı ve onlara rozetlerini takdim ettik" şeklinde açıklamalarda bulundu. Şansi, partilerinin Batman'da güçlü bir şekilde ilerlediğini ve her geçen gün daha fazla insanın AKP'yi tercih ettiğini belirtti.

Yerel Katılımın Yükselmesi ve Partinin Stratejileri

CHP'den AKP'ye olan bu büyük geçiş, parti içindeki dinamiklerin nasıl değiştiğini ve AKP'nin yerel siyasette nasıl etkili bir strateji izlediğini de gözler önüne seriyor. Bu gelişme, AKP'nin Batman'da daha fazla ilgi gördüğünü ve CHP'nin burada giderek zayıfladığını ortaya koyuyor. AKP'nin Batman’daki yükselmesi, sadece parti içinde değil, aynı zamanda yerel yönetimlerde de büyük bir etki yaratacağı öngörülüyor.

Öte yandan, AKP'nin bu büyük katılımın ardından hem yerel halkın hem de partinin Türkiye çapındaki geleceğiyle ilgili umutlu olduğu gözlemleniyor. Hem ekonomik hem de sosyal alandaki ilerlemelere vurgu yapan parti yetkilileri, Batman'daki katılımın Türkiye'nin genelinde de benzer şekilde artacağını ifade ediyor.

Bu olay, yerel siyasetteki güç dengelerinin ne kadar hızlı değişebileceğini ve halkın siyasi tercihlerinin zamanla nasıl dönüşebileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. AKP'nin, Batman'da toplumsal farklılıkları birleştiren ve halkla yakın ilişki kuran yapısı, bu istifaların arkasındaki en büyük etkenlerden biri olarak öne çıkıyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...