reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem CHP Kurultayında Şaibe İddiası: İmamoğlu Dahil 12 Kişiye Hapis Talebi

CHP Kurultayında Şaibe İddiası: İmamoğlu Dahil 12 Kişiye Hapis Talebi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin yürütülen adli soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

MUHABİR: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin yürütülen adli soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve dikkatle beklenen iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. İddianamede, aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 12 isim hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Tutuklu Sanıklar Arasında İmamoğlu da Var

İddianamede adı geçen en dikkat çekici isimlerden biri, halen tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. Bunun yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik gibi partinin üst düzey yöneticileri de suçlamalarla karşı karşıya. Bu gelişme, Türkiye siyasetinde yeni bir krizin fitilini ateşlemiş durumda.

Soruşturmanın temelinde, CHP kurultayında yaşandığı iddia edilen usulsüzlükler ve yasa dışı müdahaleler yer alıyor. Savcılık, Siyasi Partiler Kanunu’nun 112. maddesi ve ilgili diğer mevzuat hükümleri doğrultusunda yürütülen soruşturmanın ardından iddianameyi tamamladı.

Kılıçdaroğlu 'Mağdur', Lütfü Savaş 'Müşteki'

İddianamede, CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “mağdur” sıfatıyla yer aldı. 2023 kurultayında genel başkanlık yarışını kaybeden Kılıçdaroğlu’nun, sürecin işleyişine dair hukuki şikâyetlerinin dikkate alındığı belirtiliyor. Ayrıca, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da iddianamede “müşteki” (şikâyetçi) olarak yer aldı. Bu durum, kurultay sonrası ortaya atılan şaibe ve tartışmaların yalnızca siyasal değil, aynı zamanda hukuki bir zemine de taşındığını gösteriyor.

Siyasi Sonuçları Ne Olacak?

Kurultaya dair açılan bu dava, sadece CHP içinde değil, Türk siyasetinde de derin etkiler yaratabilir. Özellikle İmamoğlu gibi 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için potansiyel adaylardan biri olarak görülen bir ismin yargılanması ve tutukluluğu, partinin geleceği açısından ciddi belirsizliklere yol açabilir.

Ayrıca, iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte, yargı sürecinin nasıl işleyeceği, kamuoyunun tepkileri ve muhalefet bloğunun buna nasıl yanıt vereceği büyük bir merak konusu.

CHP'den İlk Tepkiler Bekleniyor

CHP yönetiminin ve Genel Başkan Özgür Özel’in konuya ilişkin nasıl bir tutum alacağı da önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Parti kaynaklarından henüz resmi bir açıklama yapılmasa da, iddianamenin kabulüyle birlikte hem parti içi birlik mesajları hem de yargı sürecine dair değerlendirmelerin gelmesi bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...