reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve 25 Partiliye 15 Yıla Kadar Hapis İstemi

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve 25 Partiliye 15 Yıla Kadar Hapis İstemi

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve 25 Partiliye 15 Yıla Kadar Hapis İstemi

MUHABİR: Haber Merkezi

İstanbul'da CHP'li isimlere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, aralarında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in de bulunduğu 26 kişi hakkında 15 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

31 Ocak 2025 tarihinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ifade vermek üzere geldiği Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde yaşanan gerginlik sonrası başlatılan soruşturma tamamlandı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. İddianamede CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile birlikte toplam 26 kişinin "şüpheli" olarak yer aldığı belirtildi.

Beş Polis Şikayetçi Oldu

İddianamede olay günü yaşanan arbedede yaralandıkları iddia edilen beş polis memuru müşteki sıfatıyla yer aldı. Güvenlik güçlerine mukavemet ve kamu düzenine aykırı eylemler iddiasıyla suçlamalar yöneltilen şüphelilere, çeşitli suçlardan ağır cezalar talep edildi.

Suçlamalar ve Ceza Talepleri

Şüphelilere yöneltilen başlıca suçlamalar şunlar oldu:

Görevi yaptırmamak için direnme,
Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılarak ihtara rağmen dağılmama,
Kasten yaralama,
Kamu malına zarar verme.
Savcılık, bu suçlamalara dayanarak her bir şüpheli hakkında 3 yıl 7 aydan başlayarak 15 yıl 6 aya kadar değişen hapis cezaları istedi. Ceza taleplerinin alt ve üst sınırları, kişilerin olaylardaki eylem derecelerine göre farklılık gösteriyor.

İddianamede Yer Alan İsimler

İddianamede yer alan dikkat çekici isimler arasında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in yanı sıra, ağabeyi Özkan Çelik, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Kocakaya, Gençlik Kolları Başkanı Erdem Kara, yardımcısı Ozan Temürlenk, CHP İl Sekreter Danışmanı Yılmaz Boyraz gibi partinin farklı kademelerinden yöneticiler de bulunuyor.

Ayrıca, Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren, Maltepe İlçe Başkanı Kenan Otlu, Maltepe Belediye Meclis Üyesi Yusuf Alperen Yurdudeven, Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Canali Tan ve Kartal Gençlik Kolları Başkanı Kazım Caner Boz da iddianamede şüpheli olarak yer aldı.

Siyasi Gerginlik Artıyor

Söz konusu iddianame, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, CHP kanadı soruşturmayı siyasi baskı olarak nitelendirdi. CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan henüz resmi bir açıklama gelmemekle birlikte, partinin üst düzey yöneticilerinin dosyanın takipçisi olacağı ifade edildi.

İddianame kabul edilirse, davanın önümüzdeki aylarda İstanbul’daki ilgili ceza mahkemesinde görülmeye başlanması bekleniyor. Türkiye’de yaklaşan yerel seçim süreci öncesinde CHP’li isimlere yönelik bu tür davalar, siyasi tansiyonu daha da yükseltecek gibi görünüyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...