reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Cevdet Yılmaz'dan Müjde: Asgari Ücret Zammı Yüzde 50'yi Aşabilir!

Cevdet Yılmaz'dan Müjde: Asgari Ücret Zammı Yüzde 50'yi Aşabilir!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında 2024 yılında yapılacak olan zamlara dair önemli açıklamalarda bulundu. Milyonlarca memur, çalışan ve emeklinin gözü kulağı olan zamlarla ilgili açıklamalar şu şekilde...

MUHABİR: Musaattin Oflaz

Cevdet Yılmaz, asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Geçen yıl asgari ücretle ilgili iki önemli gelişme oldu. Asgari ücreti geçen yıl yüzde 107 artırdık. Tarihi bir kararla asgari ücreti vergiden muaf tuttuk. Şimdi yeni bir müzakere başlamış durumda. Bu müzakerelerde 3 taraf bulunuyor: İşletmeler, çalışanlar ve devlet. İşletmelerle çalışanlar arasındaki dengeyi sağlamak gerek. Dolayısıyla bir denge içinde bunu belirleyeceğimizi düşünüyoruz. Bizim ana hedefimiz çalışanları enflasyona ezdirmemek olmuştur.
Bu açıklamalar, asgari ücretle ilgili yapılacak zammın müzakerelerinin başladığını ve bu süreçte işletmelerle çalışanlar arasında adil bir denge sağlanması amacının güdüldüğünü ortaya koymaktadır.

Memur ve Emeklilere Yüzde 50 Civarında Zam

Yılmaz, memur ve emekli zammıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

İmkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yanında olacağız. Memur emeklisiyle ilgili toplu sözleşme gereği alacakları bir fark ve enflasyon farkı var. Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak. İşçi emeklileri daha farklı şartlara tabi. Farklı emekli kesimleri arasındaki dengeyi koruyucu ve özellikle daha düşük alanları gözetici bir yaklaşım sergileyeceğiz.
Bu açıklamalar, memur ve emeklilere yapılacak zamların yüzde 50 civarında olacağını ortaya koymaktadır.

Enflasyonda Düşüş Bekleniyor

Yılmaz, enflasyonla mücadelede kararlı olduklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye reel ekonomide ve büyümede çok başarılı oldu. Reelde elde ettiğimiz başarıyı, enflasyonunu düşürerek sürdürmeyi hedefliyoruz. Sıkıntımız enflasyon. O nedenle enflasyonla mücadele en önemli maddemiz olmuş durumda. Yıllık bazda enflasyonda düşüş 2024'te görülecek. 2025'te enflasyon yüzde 15, 2026'da tek haneli olacak.
Bu ifadelerle, hükümetin enflasyonu düşürmek için kararlı olduğu ve 2024 yılında enflasyonun düşmeye başlayacağı vurgulanmaktadır.

Kira Artışlarında Sınırlamalarda Esneme Bekleniyor

Yılmaz, kira artışındaki yüzde 25 sınırlamasına dair şu açıklamalarda bulundu:

Kirada yüzde 25 sınırlaması, enflasyonun yüksek olduğu dönemde kiracıyı korumak için aldığımız bir önlemdi. 2024'te enflasyon makul seviyeye gelecek. Dolayısıyla enflasyon düştükçe bu tür tedbirlere artık ihtiyacımız kalmayacak.
Bu ifadelerle, ekonomideki olumlu gelişmeler ve enflasyondaki düşüşün, kira artışlarına yönelik sınırlamalarda esnemeyi mümkün kılacağı vurgulanmaktadır.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...