reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Cemal Enginyurt’tan Süleyman Soylu’ya Sert Tepki: “Adalete Hesap Vereceksin”

Cemal Enginyurt’tan Süleyman Soylu’ya Sert Tepki: “Adalete Hesap Vereceksin”

Cemal Enginyurt’tan Süleyman Soylu’ya Sert Tepki: “Adalete Hesap Vereceksin”

MUHABİR: Haber Merkezi

Bağımsız İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM’ye fezleke gönderilmesinin ardından, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Enginyurt, söz konusu fezlekenin İçişleri eski Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu tarafından düzenlendiğini iddia etti.

"Bugün yine dokunulmazlığımın kaldırılması için TBMM'ye fezleke gönderilmiş" şeklinde açıklama yapan Enginyurt, bu gelişmenin ardında Süleyman Soylu’nun olduğunu belirterek, "Kimi incitmişim diye baktım, altından Süleyman Soylu çıktı. Süleyman! Seninle mücadeleden bir adım geri atan namerttir" ifadelerini kullandı.

Enginyurt, Soylu'ya yönelik sert bir dil kullanarak, "Gün gelecek, adalete sen hesap vereceksin. Hesap sormazsak, Gök girsin Kızıl çıksın" dedi. Bu açıklamalar, Enginyurt'un, Soylu ve onun politikalarını hedef alarak, kendisine yönelik adli bir girişim karşısında kararlı bir duruş sergileyeceğini gösteriyor.

Fezleke, Karma Komisyona Sevk Edilen Diğer Vekillerle Birlikte

Enginyurt’un dokunulmazlık fezlekesi, sadece onunla sınırlı kalmadı. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, DEM Parti Mardin Milletvekili Kamuran Tanhan ve İYİ Parti Antep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban da benzer şekilde dosyaları Karma Komisyonu’na sevk edilen diğer milletvekilleri arasında yer alıyor.

Enginyurt’un açıklamaları, sadece kendisine yönelik bir saldırı olarak değil, aynı zamanda siyasi arenada yaşanan çekişmelerin bir yansıması olarak da değerlendirilebilir. Özellikle, İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu’nun adıyla ilişkilendirilen bu hamle, iktidar ve muhalefet arasında gerilimin arttığı bir dönemde yaşanıyor. Enginyurt’un sosyal medya üzerinden yaptığı sert çıkış, bu gerilimlerin daha da derinleşebileceğini ve meclis içindeki siyasi mücadelenin daha da kızışabileceğini gösteriyor.

Bu gelişmeler, Türkiye’deki siyasi arenada yalnızca bir milletvekilinin dokunulmazlık meselesi değil, aynı zamanda hükümetin ve muhalefetin güç savaşlarının da bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Süleyman Soylu’nun adıyla ilişkilendirilen bu gelişmelerin, yakın gelecekte siyasi anlamda nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...