reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Çanakkale Müzesi’ne ünlü akını

Çanakkale Müzesi’ne ünlü akını

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından ilçeye kazandırılan “Çanakkale’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Müzesi” ziyaretçi akınına uğruyor. Müzeyi, son olarak Geniş Aile dizisinde Ulvi karakteriyle ünlenen Bülend Çolak ve oyuncu Fatih Koyunoğlu ziyaret etti.

Başkan Yalçın’ın, özellikle gençlere Çanakkale ruhunu aşılamak amacıyla hayata geçirdiği ve 9 Ocak’ta görkemli bir törenle açılışı yapılan müzeyi, 5 ayda 76 bin 152 kişi gezdi.

Kiçiköy Mahallesi Gölbaşı Meydanında bulunan tarihi Osmanlı Kültür Sokağı girişindeki eski bir taş konağın içerisine oluşturulan müze açıldığı günden bu yana her yaştan ve her kesimden yoğun ilgi görüyor.

Müzeyi gezenler arasına Geniş Aile dizisindeki Ulvi karakteriyle tanınan Bülend Çolak ve oyuncu Fatih Koyunoğlu da eklendi. Müzeyi birlikte gezen ikili, sergilenen eserleri çok beğendiklerini belirterek müzenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Öte yandan müze yerli ziyaretçilerin yanı sıra yabancı ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. Müzeyi ziyaret eden yabancılar arasında Kanatsız Kuşlar kitabının dünyaca ünlü yazarı Louis de Bernieres bulunurken, anı defterine “Louis de Bernieres de buradaydı. Dedem Çanakkale’de askerdi.” notunu yazmıştı.

Bernieres’ten sonra müzeye Umman’dan bir ticaret heyeti geldi. Müzenin anı defterine duygularını aktaran Saif Al Sudairi, Mahmoud Al Badri ve Salal Al Barr, “Müze ziyareti ile şeref bulduk. Büyük Osmanlı Cihan Devleti’nin tarihi, müstesna bir tarihtir.” notunu yazdı.

Toplam 5 bölümün yer aldığı ve adeta ziyaretçileri Çanakkale Savaşı’nın içine çeken bina içerisinde 2 kütüphane, 2 sergi salonu ve 1 seminer salonu bulunuyor. Müzede Çanakkale Savaşı başta olmak üzere Millî Mücadele ve Cumhuriyetin ilk yıllarına dair özel eserler de yer alıyor.

Ücretsiz olarak gezilen sergiyi şu ana kadar da 150 okul grubu ziyaret etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...