Bu Çiçek Hollanda'da Değil, Bozkırda Yetişiyor
Sivas’ın Gemerek ilçesine bağlı Tatlıcak Mezrası’nda, üretici Nurettin Otyakmaz’a ait şakayık üretim alanında sezonun ilk hasadı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinliğe Gemerek Kaymakamı Enes Burak Koca, Gemerek Belediye Başkanı Sezai Çelikten, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, il ve ilçe protokolü, Tarım Müdürlüğü personeli ve üreticiler katıldı.
Katılımcılar, yaklaşık 4 dekarlık alanda sürdürülen şakayık üretimini yerinde inceledi. Etkinlikte konuşan Gemerek Kaymakamı Enes Burak Koca, üretici Nurettin Otyakmaz’a teşekkür ederek, “Bölgemiz adına önemli bir üretim modeli geliştirdiği için kendisini tebrik ediyor, bol ve bereketli bir sezon diliyorum” dedi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız ise yaptığı açıklamada, bu çalışmanın Sivas’ta çiçek üretimi anlamında vizyoner bir adım olduğunu belirtti. “Üreticimiz Nurettin Otyakmaz, şakayık çiçeği üretimiyle bölgemize yeni bir soluk getirdi. Dört yıldır sürdürülen bu proje başarıyla devam ediyor. En çok talep gören beyaz, pembe ve fuşya renklerinde üretim yapılıyor. Şakayıklar hem görsel güzellik katıyor hem de ekonomik katkı sağlıyor” diye konuştu.
Yıldız ayrıca, şakayık bitkisinin soğuk iklimi sevmesi ve düşük su ihtiyacı sayesinde Sivas iklimine uygun olduğunu vurgulayarak, “Bu üretimin hem kırsal kalkınmaya hem de bölgenin biyoçeşitliliğine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Üreticimize hayırlı ve bereketli bir hasat sezonu diliyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından sezonun ilk şakayıkları toplanırken, katılımcılar üretim alanında çiçekleri yerinde inceleyerek üreticiyle sohbet etti. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.



