reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Bölgenin en büyük mesire alanı inşa ediliyor

Bölgenin en büyük mesire alanı inşa ediliyor

Zile’de Tarihi Esvap Çayı mesire alanında Kentpark projesi çalışmaları hızla devam ediyor. Yapılan çalışmaları sahada takip eden Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “ekiplerimiz sahada aralıksız çalışıyor. İlçemize bu güzel projeyi en kısa sürede kazandırmak için sahadayız” dedi.

KAYNAK: İHA

Şehir merkezine 2 kilometre mesafede bulunan Tarihi Esvap Çayı mesire alanında Kentpark projesi çalışmaları hızla devam ediyor.

Belediye mülkiyetinde olan, uzun zamandır atıl durumda bulunan 60 bin metrekarelik Esvap Çayı piknik alanı, bölgenin en büyük mesire alanı olarak inşa ediliyor.

Belediye tarafından yeniden düzenlenecek olan Esvap Çayında yaklaşık bin metrekarelik bio gölet, kamelyalar, macera park, engelsiz park, piknik ve barbekü alanları, kapalı kolaylık tesisleri, nostaljik köprü, zipline, çocuk oyun gurupları, endemik meyve üretim merkezi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çiçek ve süs bitkisi yetiştirme alanları yapılacak. Zile Belediyesi ekipleri alanda yabancı bitki, bük, kuru ağaç temizleme çalışmalarını tamamladı.

Çalışmaları sürekli sahada takip eden Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, bölgenin en güzel ve prestijli parkını yapacaklarını ifade ederek,

“Esvap Çayı oldukça sulak ve mikro klima etkisi olan verimli bir bölge. Üstelik bu alanda tüm Zile’lilerin anıları var. Kent Parkımızın tamamlanması ile burayı bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Çalışmalarımızı başlattık. Zile’mize hayırlı olsun”

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...