Şarkışla İlçe Teşkilatının parti binasında düzenlediği kahvaltıya katılan Bilgin, partililerle ilçede şimdiye kadar yapılan faaliyetleri ve bundan sonra yapılacak olan icraatları değerlendirdikten sonra gündemdeki yerini koruyan ODTÜde yaşanan olaylara da değindi.
Bilgin, Türkiye ilk defa kendi uydusunu gönderiyor ve bunun için bir program düzenlenmiş. Böyle bir günde öğrencilerin olayı proveke etmesini doğru bulmuyoruz. Aksi halde biz eleştiriden korkan, kaçan yada eleştiri istemeyen bir parti değiliz. Elbette ve mutlaka eleştiri olacak. Sivil toplum örgütleri, öğrenci dernekleri, öğrenciler beğenmediklerinde tepkilerini ortaya koyacak diye konuştu.
Ancak bu tepkiyi ortaya koymanın yolunun taşla, sopayla ve molotof kokteyliyle üniversiteyi savaş alanına çevirmek şeklinde olmaması gerektiğini dile getiren Bilgin, öğrencilerin davranışın yanlış olduğunu söyledi. Bilgin, Öğrenciler beğenmediği noktayı demokratik hakkını kullanarak ortaya koyabilir ama dediğimiz gibi bunu yaparkende ortalığı kırıp dökmeye gerek yok şeklinde konuştu.
Bilgin, daha sonra çarşı esnafını gezerek esanfın sıkıntılarını dinledi.