reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kayseri’nin şubat ayı ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,7 oranında artarak, 314 milyon 61 bin dolar olarak gerçekleşti.

TÜİK şubat ayı ihracat verilerini değerlendiren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Şubat ayında ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,7 oranında artarak, 314 milyon 61 bin dolar olarak gerçekleşti. Bir önceki aya göre baktığımızda da yüzde 9,22 oranında bir artış olduğunu görüyoruz ki bu da bizim açımızdan sevindirici bir durum. Son 12 aylık ihracatımızın ise 3 milyar 680 milyon 569 bin dolar olduğunu görmekteyiz” dedi. 2024 yılı şubat ayında en çok ihracat yapılan sektörleri ve ülkeleri de açıklayan Büyüksimitci; "Mobilya ihracat kalemlerimiz arasında ilk sıradaki yerini koruyor. Ardından kablo ve elektrikli ev aletleri geliyor. En çok ihracat yaptığımız ülkelerin başında ise Irak, daha sonra Almanya ve ABD var" diye konuştu.

Başkan Büyüksimitci, “2022 yılının ortalarından beri Avrupa ve Amerika pazarlarında yaşanan durgunluktan dolayı ihracat artış hızımızda yavaşlama devam ediyordu. Özellikle ihracatın yüzde 50’sinden fazlasını gerçekleştirdiğimiz Avrupa pazarı bizi çok ciddi etkiledi. Dolayısı ile geçen yıl istediğimiz rakamları yakalayamadık ama bu sene çok şükür iyi başladık. Bu ay hem aylık, hem yıllık bazda artış yakalamış olmamız sevindirici bir durum. İthalatın ihracatı karşılama oranına baktığımızda Kayseri olarak çok iyi durumdayız. Yine şehrimizin kilogram başı ihracat fiyatı Türkiye ortalamasının hayli üzerinde. Dünya piyasalarında yaşanacak olumlu gelişmeler bizim de ihracat rakamlarımıza pozitif yansıyacaktır. Hep birlikte bu rakamları çok daha yukarılara taşıma gayreti içinde olacağız. Nihayetinde bu ülkenin yükünü sanayici ve işadamları olarak bizler kaldıracağız. Şehrimizin ihracatına katkı sunan tüm üyelerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...