Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fatih Deveci, 5 Temmuz 1993'te Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde PKK tarafından gerçekleştirilen ve 33 sivilin hayatını kaybettiği, köyün ateşe verildiği katliamın 32. yıl dönümünde anlamlı bir anma mesajı yayımladı.
Deveci, mesajında bu acı olayın üzerinden tam 32 yıl geçtiğini belirterek, 5 Temmuz 1993'ün tarihe "kara bir leke" olarak geçtiğini ve yürekleri dağladığını ifade etti. Başbağlar'da terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıda 33 masum sivilin hunharca katledildiğini, köyün yakıldığını, caminin ateşe verildiğini ve kutsal değerlerin çiğnendiğini vurguladı.
"Sivas ve Başbağlar Birbirinden Ayrı Düşünülemez"
Fatih Deveci, bu vahşi katliamın sadece bir köye yönelik bir saldırı olmadığını, inanca, kültüre, birlik ve beraberliğe karşı tasarlanmış "kanlı bir senaryonun devamı" olduğunu dile getirdi. 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta yaşanan olayların hemen ardından Başbağlar'a çevrilen okların amacının, milleti birbirine düşürmek, doğu ile batıyı, Alevi ile Sünni'yi, kardeşi kardeşe düşman etmek olduğunu belirtti.
Deveci, bu acı gerçeğin Sivas ve Başbağlar olaylarının birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini gösterdiğini, her iki olayın da "aynı karanlık odakların, aynı kirli ellerin, aynı bölücü niyetlerin ürünü" olduğunu ifade etti.
"Unutmadık, Unutturmayacağız!"
"Biz bu oyunları da, bu karanlık senaryoları yazanları da çok iyi tanıyoruz" diyen Deveci, bir kez daha "Unutmadık, unutturmayacağız!" diyerek kararlılıklarını vurguladı. Mesajının sonunda, Başbağlar'da şehit edilen 33 vatandaşı dualar ve rahmetle anarken, ailelerine ve Türk milletine sabır diledi. "Ruhları şad, mekânları cennet olsun" temennisiyle mesajını tamamladı.
