reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Gündem Baraj ve Göletler Birer Birer Kuruyor

Baraj ve Göletler Birer Birer Kuruyor

Karaman’da baraj ve göletler bir bir kuruyor. Yeşildere ve Kurtderesi Barajı’ndan sonra Yollarbaşı Göleti de kuruma noktasına geldi.

KAYNAK: İHA

Türkiye’de kuraklığın en çok hissedildiği şehirlerden birisi olan Karaman’da Yeşildere ve Kurtderesi Barajı’ndan sonra Yollarbaşı Göleti de kuruma noktasına geldi. Tarımsal amaçlı kullanılan gölette yok denecek kadar az su kalırken, gölet içerisinde de küçük adacıklar oluştu.

"Karaman için 2025 yılı zor geçecek"

Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram, 2025 yılının hem içme suyunda hem de tarımsal sulamada Karaman için zor bir yıl olacağını söyledi. Suyu bitme noktasına gelen Yollarbaşı Göleti’nde incelemelerde bulunan Bayram,

"Karaman bir tarım şehridir. Tarım da su ile yapılır. Bulunduğumuz Yollarbaşı Göleti’nde şu an için az bir su kalmış durumdadır. Bu göletimiz yaklaşık 2 bin 600 dekar bir araziyi suluyordu. Karaman geneline baktığımız da ise sadece Gödet Barajı’nda su kaldı”

dedi.

Karaman ve Konya Ovası’nın Türkiye’yi besleyen ovaların başında geldiğini de ifade eden Bayram,

“Bu yıl planlı üretime geçildi. Karaman için 2025 yılı hem içme suyunda hem de tarımsal sulamada zor geçecek. Bu yıl bile bazı bölgelerde sulamayla ilgili sıkıntılar yaşandı. Şu anda Karaman’da içme suyuyla ilgili de sıkıntılar var. Artık vurulan kuyulardan su çıkmıyor. Bazı kuyulardansa tuzlu çıkmaya başladı. Karaman ve Konya Ovası’nın geleceği için biran önce devam eden projelerin tamamlanarak dış havzalardan suyun gelmesi gerekiyor”

diye konuştu. /İHA/ 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...