Alışverişin canlandığı zamanlardaki hileler tüketicinin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Bu aşamada Adana’da baklava ustaları, ucuz baklavalara konulan katkı maddeli ve gıda boyalı yer fıstığına karşı tüketicileri uyardı. Ayrıca ustalar, baklavada kullanılan kalitesiz yağın zehirlenmelere yol açabileceğini belirtti.
BAYRAMA İKRAMLIK BAKLAVA
Bayrama ikramlık baklava düşünenlerin tepsi tepsi siparişleri gelirken, baklava ustaları ise merdiven altı diye tabir edilen ucuz baklavadaki oyunlara dikkat çekti.
FISTIKLI VE CEVİZLİNİN FİYATI
3 kilo 300 gramlık bir tepsi fıstıklı baklava 1.000 lirayı bulurken, cevizlisi ise 500-600 lira civarında satılıyor. "Merdiven altı" diye tabir edilen ucuz baklavalardaki hileleri ise ustalar anlattı.
"GIDA BOYASI AĞIZ TADINI VE İNSAN SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLENEBİLİR"
Fıstıklı baklavadaki oyunların insanın cebine hitap ettiğini ancak ağız tadını ve insan sağlığını da olumsuz etkilediğini belirten ustalar, Antep fıstığı yerine gıda boyası ile boyanmış yer fıstığı konulduğunu söyledi.
Ayrıca baklavada kullanılan kalitesiz yağın mide rahatsızlıklarına neden olduğu hatta zehirlenmelere yol açabildiğini ifade etti.