Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11°
sivas360 Gündem Bakan duyurdu! Paralar hesaplara yatırılıyor

Bakan duyurdu! Paralar hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine yönelik Evde Bakım Yardımı ödemelerinin başladığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine yönelik Evde Bakım Yardımı ödemelerinin başladığını açıkladı.

MUHABİR: Haber Merkezi
Bakan duyurdu! Paralar hesaplara yatırılıyor

Bakan duyurdu! Paralar hesaplara yatırılıyor

Bu ay toplam 7,8 milyar liralık desteğin hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağı bildirildi.

Bakan Göktaş, engelli vatandaşların aile bütünlüklerinin korunarak kendi yaşam ortamlarında bakım hizmeti almalarını önemsediklerini belirtti. Evde Bakım Yardımı ile engelli bireylerin ailelerinden ayrılmadan yaşamlarını sürdürmelerinin ve aile bağlarının güçlendirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Aylık Ödeme 15 Bin 755 Lira

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 15 bin 755 lira ödeme yapıldığını hatırlatan Göktaş, bu ayki ödemelerin hesaplara aktarılmaya başlandığını kaydetti.

Bakan Göktaş'ın verdiği bilgilere göre, hâlihazırda 492 bin vatandaş Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor. Bu ay yapılacak toplam 7,8 milyar liralık ödeme ile evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşların ve ailelerinin ekonomik açıdan desteklenmesi hedefleniyor.

Göktaş, ödemelerin tüm engelli vatandaşlara ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız