Bahçeli'den 'adaylık' açıklaması: Sayın Erdoğan'ın 3. adaylığı ülkenin hayrınadır
Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde seçimlerin yenilenmesi kararı alınması gerektiğini söyledi.
Bahçeli, Erdoğan’ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı adayı olmasının Türkiye’nin yararına olacağını belirterek, seçimlerin 2028 yılında yapılması gerektiğini ifade etti.
“TBMM’DE SEÇİM YENİLENMESİ KARARI ALINMALI”
Anayasa’nın 116. maddesine dikkat çeken Bahçeli, Cumhurbaşkanı’nın ikinci döneminde TBMM tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde Cumhurbaşkanı’nın bir kez daha aday olabileceğini söyledi.
Bahçeli, “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir daha aday olabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde uygun zamanda ve azami mutabakatlı seçimlerin yenilenmesi kararı alınmalıdır” dedi.
Meclis tarafından alınacak karar doğrultusunda seçimlerin yine 2028 yılı içerisinde yapılmasının istikrar ve öngörülebilirlik açısından önemli olduğunu belirten Bahçeli, böylece siyasi belirsizliklerin sona ereceğini ve ekonomik güvenin güçleneceğini savundu.
“MESELEMİZ ŞAHISLARIN SİYASİ KARİYERİ DEĞİL”
Bahçeli, tartışmanın kişisel siyasi kariyerler üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, MHP’nin önceliğinin devletin devamlılığı ve siyasi istikrar olduğunu ifade etti.
2028 seçimlerini Türkiye açısından önemli bir dönemin başlangıcı olarak gördüklerini belirten Bahçeli, adaylık konusundaki belirsizliklerin sona ermesi gerektiğini söyledi.
“CUMHUR İTTİFAKI MECLİS’TE DE ÇOĞUNLUĞU SAĞLAMALI”
Bahçeli ayrıca Cumhurbaşkanı ile birlikte TBMM’deki milletvekili çoğunluğunun da Cumhur İttifakı’nda olması gerektiğini belirtti.
MHP’nin Meclis’teki temsil gücünün artırılması gerektiğini savunan Bahçeli, “MHP güçlü ise Türkiye güvende olacak. MHP güçlü ise milli birliğimiz ve kardeşliğimiz pekişecek, milletimiz huzur bulacaktır” ifadelerini kullandı.