reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem Atmaca'dan Güçlü Mesaj: Engelli Bireyler İçin Onurlu Bir Yaşam Şart!

Atmaca'dan Güçlü Mesaj: Engelli Bireyler İçin Onurlu Bir Yaşam Şart!

Altınokta Körler Derneği Kayseri Şube Başkanı Murat Atmaca, dünya nüfusunun yüzde 15’inin engelli olarak yaşadığını kaydederek; "Engelli bireylerin insan onuruna yakışır bir yaşama sahip olabilmesi hepimiz için onurlu bir yaşam demektir" dedi.

KAYNAK: İHA

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Altınokta Körler Derneği Kayseri Şube Başkanı Murat Atmaca, engellilerin sıkıntı yaşamadan hayatına devam etmeleri için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini ifade ederek;

"3 Aralık Engelliler günü olarak anılmaktadır. Bu günde dünya çapında organizasyonlar düzenlenmektedir. Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir sebeple görme, bedensel, işitme, ruhsal, zihinsel, özel gereksinimli ve sosyal yeteneğini kaybetme olarak tanımlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre dünya nüfusunun yüzde 15’i engelli olarak yaşıyor. Tüm dünyada engelli olan bireylerin topluma kazandırılması ve haklarında diğer insanların eşit ölçüde sağlanması, toplumda engeli olan kişilerin güçlendirilmesi amacıyla bu gün farkındalık günü olarak belirtilmiştir. Engelli bireylerin insan onuruna yakışır bir yaşama sahip olabilmesi hepimiz için onurlu bir yaşam demektir. Altınokta Körler Derneği Kayseri Şubesi olarak yerelde birçok faaliyette bulunuyoruz. Biz görme engellilerin olmazsa olmazı izli yol, kırmızı ışıklardaki sesli sinyalzasyon gerçekten Kayseri açısından çok büyük bir aşamaydı. Ama bunlar yeterli mi? Yetersiz. İzli yol birçok bölgede var ama birçok bölgede de yok. Biz bunların daha yaygın bir şekilde kullanılarak engellilerin sıkıntı yaşamamasını talep ediyoruz"

dedi.

Vatandaşlardan da empati kurmalarını isteyen Başkan Atmaca;

"Dükkanların önünde bir görme engellinin yürüyüş yolu üzerine stant açarak engel oluyorlar. Bununla ilgili esnaf arkadaşlarımızdan biraz daha empati kurmalarını talep ediyoruz. Diğer taraftan da vatandaşlarımız bir engelliyi gördüğü zaman yakasından tutmak yerine anlaşarak elinden geleni yaparsa seviniriz"

ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...