reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem Amasya’da bayramlarda içme suyu halka ücretsiz sunuluyor

Amasya’da bayramlarda içme suyu halka ücretsiz sunuluyor

Amasya’da bayramlarda içme suyu halka ücretsiz sunuluyor

KAYNAK: İHA

Amasya’da 4 yıldır Ramazan ayı, Ramazan ve Kurban bayramları süresince içme suyu ücretsiz olarak halka sunuluyor. Diğer günlerde ise vatandaşlar suyun tonuna sadece 1 TL ödüyor.

Aylık 15 TL su faturası geldiğini belirten Pirinçci Mahallesi sakinlerinden Nurşen Özarı, “Allah’a şükür suyumuz bol. Faturayı yatırmayı unuttuğum bile oluyor. 3-4 aylığı birden ödüyorum” dedi.

Evlerinin temizliğini rahatça yapabildiklerini anlatan Elmas Civelek de, “Şimdi Akdağ’dan kaynak suyu geliyor. Eskiden 50 lira geliyordu, şimdi 15, 20 lira ödüyorum” diye konuştu.

Şamlar Mahallesi Muhtarı Yavuz Tokmak, ekmekten de ucuz olan suyun tasarruflu kullanmaya çalışıldığını söyledi.

“Vatandaşın suyuna, sabununa karışmayacaksın”

Uygulamanın mimarı ise 4 yıldır Amasya Belediye Başkanı olarak görev yaptıktan sonra MHP’den Amasya milletvekili adayı olan Mehmet Sarı. Sarı, “Akdağ’dan billur gibi suyu Amasya’mıza akıttık. Bu Amasyalının hakkıdır. Vatandaşın suyuna, sabununa karışmayacaksın. Biz de onu yaptık” şeklinde konuştu.

“Amasya teşekkürünü 14 Mayıs’ta yapmalı”

Su fiyatı çevre il ve ilçelerle karşılaştırıldığında arada büyük farklar olduğuna değinen Mehmet Sarı, “14 Mayıs seçimlerinde halkımızdan destek istiyorum. Amasya teşekkürünü 14 Mayıs’ta yapmalı. Şundan eminim. Amasya’daki hanımefendiler, ablalarım, bacılarım, kardeşlerim bu işin fevkalade farkındalar. Sandığa gönüllerini koymalarını arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrenci evlerinde kalan üniversite öğrencilerinden su ve doğalgaz ücreti almadıklarını da hatırlatan Sarı, Akdağ’da içme suyu hattı üzerine kurdukları hidroelektrik santralinden de Amasya Belediyesi’nin aylık 7 milyon liradan fazla gelir elde ettiğine işaret etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...