reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Gündem Altay Bölgesi’nde 6,4 Büyüklüğünde Deprem:

Altay Bölgesi’nde 6,4 Büyüklüğünde Deprem:

Altay Bölgesi’nde 6,4 Büyüklüğünde Deprem: Eğitim ve Etkinlikler Ertelendi

MUHABİR: Haber Merkezi

Rusya'nın Altay bölgesinde, 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Depremin merkez üssü, bölgedeki Koş-Agaç köyünün 27 kilometre güneybatısında yer alıyordu. Rusya Bilimler Akademisi Jeofizik Servisi, depremin 5 kilometre derinlikte gerçekleştiğini açıkladı.

Altay Bölge Valisi Andrey Turçak, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, depremin ardından bölgede yüksek hazırlık durumuna geçildiğini belirtti. Vali, bazı yerleşim yerlerinde ve okullarda eğitim ve etkinliklerin iptal edildiğini, deprem nedeniyle can kaybı veya yaralı bildirilmediğini ifade etti.

Depremin ilk saatlerinde yerel yetkililer, can güvenliği için kapsamlı önlemler alırken, bölgedeki okullar ve bazı kamu etkinlikleri de güvenlik amacıyla iptal edilmiştir. Yetkililer, halkı olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bu tür büyük depremler, bölgede güvenlik önlemleri ve afet hazırlıklarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Altay bölgesi, dağlık ve sismik açıdan aktif bir alan olması nedeniyle sıkça deprem riski taşımaktadır. Ancak, yetkililer şimdilik herhangi bir büyük zararın olmadığını bildiriyor. Depremle ilgili detaylı incelemelerin devam ettiği öğrenildi.

Bölgedeki afet yönetimi birimleri, olası artçı sarsıntılara karşı hazırlıklı olmak adına ekiplerini teyakkuzda tutuyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...