Mardin’in eski belediye başkanı ve Demokratik Bölgeler Partisi (DEM Parti) üyesi Ahmet Türk’ün torunu Hüseyin Reber Türk, Mersin’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olay, 28 Ocak akşam saatlerinde Mersin-Adana D400 kara yolu Serbest Bölge köprülü kavşağı yakınlarında meydana geldi. Hüseyin Reber Türk ile beraberindeki bir kişi, bilinmeyen bir saldırgan veya saldırganlar tarafından silahlı saldırıya uğradı.
Çevredekilerin ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, ağır yaralı olan Hüseyin Reber Türk ve yanındaki kişiyi ambulansla hastaneye kaldırdı. Ancak tüm müdahalelere rağmen Hüseyin Reber Türk hayatını kaybetti. Genç adamın cesedi, otopsi için Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk'ün torunu olan Hüseyin Reber Türk’ün ölüm haberi, aile yakınları ve sevenleri arasında büyük bir üzüntüye yol açtı. Polis, saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek, şüpheli ya da şüphelilerin kimliklerini belirlemeye çalışıyor. Yetkililer, saldırının arkasında kişisel bir husumet olup olmadığını da araştırıyor.
Hüseyin Reber Türk’ün ölümü, yerel siyasette de geniş yankı uyandırdı. Ahmet Türk, yaşanan olay karşısında duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, saldırının bir an önce aydınlatılması gerektiğini vurguladı. Bu trajik olay, bölgedeki huzursuzluğu artırırken, toplumda güvenlik endişelerini de gündeme getirdi.
Saldırının arkasındaki sebepler ve faillerin kimlikleriyle ilgili yapılan çalışmalar devam ederken, Türk ailesinin bu zor gününde alacakları desteklerin önemi de dikkat çekiyor. Saldırının nedeni henüz belirlenememiş olsa da, polis ve güvenlik güçleri soruşturmayı hızlandırarak, olayı aydınlatmaya çalışıyor.