Görevden uzaklaştırılan ve yerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında "silahlı terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak" suçlamasıyla hazırlanan iddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Özer hakkında 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Ahmet Özer'in PKK lideri Abdullah Öcalan ile HDP milletvekillerinin görüşmesi sırasında, Demokratik Özerklik projesine katkı sunmak isteyen bazı akademisyenler arasında yer aldığı iddia ediliyor. Bu iddia, Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yapılan aramada ele geçirilen dokümanlara dayanıyor.
Teknik Takip ve Deliller
İddianamede, Ahmet Özer hakkında yapılan teknik takip, iletişimin dinlenmesi ve elde edilen dokümanlar detaylıca yer aldı. Soruşturma kapsamında elde edilen deliller arasında, Özer'in örgütle bağlantılı kişilerle yaptığı iddia edilen görüşmeler ve örgütsel faaliyetlere katıldığına dair bulguların olduğu belirtildi.
Görevden Uzaklaştırma ve Kayyum Atanması
Ahmet Özer'in gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldığı ve Esenyurt Belediyesi'ne kayyum atandığı hatırlatıldı. Özer'in avukatları ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve iddiaların asılsız olduğunu öne sürerek, hukuki sürecin adil bir şekilde yürütülmesini talep etti.
Mahkeme Süreci ve Beklenen Gelişmeler
Mahkemenin iddianameyi kabul etmesiyle birlikte, Ahmet Özer'in önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor. Duruşma tarihinin önümüzdeki günlerde açıklanacağı ifade edildi. Özer'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacağı öğrenildi.
Kamuoyunun yakından takip ettiği bu davada, mahkeme sürecinin nasıl ilerleyeceği ve ortaya çıkacak yeni delillerin dava seyrini nasıl etkileyeceği merak konusu. Olası gelişmeleri ve mahkemeden çıkacak kararı kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.