reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Afrika heyeti Ordu’da

Afrika heyeti Ordu’da

Afrika heyeti Ordu’da

KAYNAK: İHA

Batı Afrika ülkeleri ile ticari ilişkilerinin geliştirilmesi kapsamında Ordu’ya gelen Afrika heyeti Ordu Valisi Tuncay Sonel’i ziyaret etti.

Ziyaret dolayısıyla memnuniyetini belirten Vali Tuncay Sonel, ”Özellikle Batı Afrika ile ilişkiler açısından yeni bir sayfa açacak ve beraberinde güzellikler getirecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında hem yurt içinde hem yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ciddi işler yapılıyor. Bu ziyaretler, ülkeler arasındaki diyalogu güçlendiriyor. İki ülke vatandaşları arasında ilişkileri pekiştiriyor. Bu ziyaretler güzel işlerin çıkmasına vesile olur. Bizim kapımız her daim sizlere açıktır” dedi.

Batı Afrika Cotono Roscao Türkiye Heyeti Başkanı Coovi Paul Adahou, “İlk gelişimizde meyve verecek alt yapıları oluşturmuştuk. Batı Afrika teşkilatı olarak sivil toplum ve güç birliği olarak Ordu ile böyle bir işbirliği yapmamız, Ordu’da onu güçlendirmemiz bizim için çok önemli. Afrika’nın bütün potansiyelini düşüneceğiz. Batı Afrikalı yöneticiler olarak Ordu’ya gelmemiz, Ordu’nun önemini anlatıyor. Bu ziyarete önem vermekteyiz. Ordu’nun fındığı, balı ve diğer ürünleri olsun Afrika’da insanlar tadacaktır. Buraya geldiğimizden hiçbir yerde görmediğimiz misafirperverliği gördük. Ordu’nun onursal davetlisi olarak sizleri görmek isteriz” diye konuştu.

Fil Dişi Sahili Aile ve Sosyal İşler Bakanı Henriette Lagou, “Sayın Valim, Ordu’ da kaldığımız süre içinde yanımızda oldunuz. Çok yakın ilgilendiniz, onure olduk. Ordu’da gitmiş olduğumuz kurumlarda gelişme, kalkınma gördük. Afrika’nın ihtiyacı sürekli kalkınma projeleridir. Bugüne kadar kalkınmak için hep batıya Avrupa’ya gidiyorduk, örneği yanımızdaymış bunu anladık” dedi.

Kralları temsilen gelen Baş Kral Koffı Kouakou Delphin ise konuşmasında ziyaretin amacının 16 Batı Afrika ülkesinin siyasal, kültürel ve ekonomik koordinasyonu sağlamak olduğunu belirterek, Vali Tuncay Sonel’e yakın ilgisi dolayısıyla teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda Batı Afrika Cotono Roscao Türkiye Heyeti Başkanı Coovi Paul Adahou Vali Tuncay Sonel’e 16 Batı Afrika ülkesini temsilen liyakat ve onur ödülünü takdim etti.

19-27 Ekim tarihleri arasında 16 Batı Afrika ülkesini temsilen gerçekleştirilecek toplantıda onursal başkan olarak Vali Tuncay Sonel’i aralarında görmekten büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Valilik ziyaretinde Fildisi Sahili Baş Kral Koffı Kouakou Delphin, Batı Afrika Cotono Roscao Türkiye Heyeti Başkanı Coovi Paul Adahou, Fil Dişi Sahili Aile ve Sosyal İşler Bakanı Henriette Lagou, Fil Dişi Sahili Ticaret ve Sanayi Odası Bşk Kouadio Kındo, Sağlık Bakanlık Temsilcisi Simone Bleu Laıne, Belediye Alt Yapı Başkan Yardımcısı Kone Brahima, Roscao Başkan Sekreteri Codjo Roland Laurent Tonegnıkes, Roscao Devletler Arası Koordinasyon Başkanı Afrika Kalkınma Teşkilatı Avrupa ve Avrasya Sorumlusu Mustafa Şenyurt’ta hazır bulundu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...