5 kişiye mezar olan binada yeni skandal! Kalıntılardan çıkana bakın
Enkazdan 3 kişinin daha cansız bedeninin çıkarılmasıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi. Binanın beton kalıntıları arasından çıkan deniz kabukları ise dikkat çekti.
Olay, İstanbul’un Maltepe ilçesinde dün sabah saatlerinde meydana geldi. 7 katlı binanın 3 katının çökmesinin ardından bölgeye çok sayıda arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşmak için ekipler tarafından saatlerce çalışma yürütüldü.
Enkazdan 14 kişi çıkarıldı
İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmaları kapsamında enkaz altından toplam 14 kişinin çıkarıldığı bildirildi. Bu kişilerden 4’ünün olay yerinde, 1’inin ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.
Çalışmaların, enkaz altındaki son vatandaşın da cansız bedenine ulaşılmasının ardından saat 06.15’te tamamlandığı açıklandı.
Çevredeki binalar tahliye edildi
Olayın ardından çevrede güvenlik önlemleri artırılırken, risk değerlendirmesi kapsamında 12, 25 ve 27 numaralı binalar tedbir amacıyla boşaltıldı. Toplam 20 mesken ve 6 iş yerini kapsayan bölgede 55 vatandaş güvenli şekilde tahliye edildi.
Beton kalıntılarının arasından deniz kabukları çıktı
Enkaz kaldırma çalışmaları sırasında ortaya çıkan görüntüler ise dikkat çekti. Binanın üst katlarından başlanarak tıraşlama yöntemiyle kontrollü yıkım gerçekleştirilirken, beton kalıntılarının arasından deniz kabuklarının çıkması gündem oldu.
Maltepe’de yaşanan olayda arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, binanın çökmesine ilişkin incelemelerin sonuçları merakla bekleniyor.