reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem 1 İyilik 1 Fİdan! Sivas'ta 10 Bin Fidan Dikilecek

1 İyilik 1 Fİdan! Sivas'ta 10 Bin Fidan Dikilecek

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol işbirliğiyle Sivas’ta 10 bin fidan toprakla buluşacak.

MUHABİR: Barış Çatak

Türkiye Diyanet Vakfı, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, çevreyi korumak, yanan ormanlık alanları yeniden yeşertmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla başlattığı “1 İyilik 1 Fidan” projesiyle ülkemizin dört bir yanında TDV Hatıra Ormanları oluşturulmaya devam ediyor. Proje kapsamında, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Sivas Valiliği koordinesinde Sivas'ta düzenlenen etkinlikle fidanlar toprakla buluşturuldu.
Fidan dikme etkinliğine katılan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya;

“Geleceğe nefes olacak bu proje ile amacımız sadece fidan dikmek değil, aynı zamanda çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmaktır. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in "Birinizin elinde bir fidan varken kıyamet kopuyor olsa bile derhâl onu diksin!, “Müslüman bir kişi bir ağaç diker de ondan insan, hayvan veya kuş yerse, bu yenen şey kıyamet gününe kadar o Müslüman için sadaka olur.”

tavsiyesini hatırlatarak, fidan dikmenin aynı zamanda manevi bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Müftü Altunkaya, Vakfın fidan kampanyasına destek vermek isteyen hayırseverlerin “FİDAN” yazıp 1379’a SMS göndererek 50 TL karşılığında bir fidan bağışında bulunabileceğini veya www.bagis.tdv.org adresi ile TDV mobil uygulamasından istedikleri miktarda fidan bağışlayabileceklerini belirtti.

Programa il protokolünün yanı sıra, TDV gönüllüleri, diyanet izcilik kulübü öğrencileri, vatandaşlar ve din görevlileri katıldı. /Ramiz AYTEN/ 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...