Yargıtay buna da boşanma sebebi dedi: "Seninle evlendiğime pişmanım"
Şiddetli geçimsizlik yaşayan bir çiftin karşılıklı açtığı boşanma davasında kadın, evlilik süresince hem psikolojik hem de fiziksel şiddete maruz kaldığını belirterek ailesinin yanına taşındığını ifade etti. Eşinin borsa işlemleri nedeniyle sürekli telefonla ilgilendiğini, aile yaşantısını ihmal ettiğini ve evlilik boyunca sık sık tartışmalar yaşandığını öne sürdü.
Kadın, eşinin kendisine sürekli "Seninle evlendiğime pişmanım" dediğini, kendi ailesine karşı saygısız davrandığını ve ailesinin etkisinde hareket ettiğini savundu. Ayrıca kayınpederinin kendisini darbettiğini ve ortak çocuklarını yere attığını, FMF hastası olan çocukla da yeterince ilgilenilmediğini iddia etti.
Dava dosyasında yer alan beyanlara göre kadın, eşinin "Çocuğa bakmak istemiyorum, bakarsam üzerimde kalır" şeklinde ifadeler kullandığını, hamilelik döneminden sonra uzun süre cinsel birliktelik yaşanmadığını ve çocuğun tüm bakım sorumluluğunu tek başına üstlendiğini dile getirdi.
Erkek ise savunmasında eşinin öfkeli, baskıcı ve narsist bir kişiliğe sahip olduğunu ileri sürerek, evlilikte yaşanan sorunlardan kadının sorumlu olduğunu iddia etti.
Aile Mahkemesi, kadının fiziksel şiddet uyguladığı yönünde değerlendirme yapmasına rağmen, erkeğin eşine ve kayınvalidesine hakaret etmesi, "evlendiğime pişmanım" sözünü sürekli tekrarlaması ve ayrı odada yatarak evlilik birliğini zedeleyen davranışları nedeniyle ağır kusurlu olduğuna karar verdi. Mahkeme, tarafların boşanmasına, ortak çocuğun velayetinin anneye verilmesine, baba ile kişisel ilişki kurulmasına ve çocuk için nafaka ödenmesine hükmetti. Ayrıca kadın lehine maddi ve manevi tazminata karar verildi.
İstinaf incelemesinde Bölge Adliye Mahkemesi, çocuk için hükmedilen nafaka miktarını artırırken, kadın lehine verilen maddi ve manevi tazminat tutarlarını da yükseltti. Erkeğin temyiz başvurusu üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararını hukuka uygun bularak onadı.
Kararla birlikte, eşe sürekli olarak "Seninle evlendiğime pişmanım" şeklinde onur kırıcı ifadeler kullanmanın duygusal şiddet kapsamında değerlendirilebileceği ve boşanma davalarında kusur tespitinde dikkate alınacağı bir kez daha vurgulanmış oldu.
