reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16
sivas360 Genel Van Barosu, Rojin Kabaiş dosyasından çekildi

Van Barosu, Rojin Kabaiş dosyasından çekildi

Van Barosu, 2024 yılında Van’da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümüne ilişkin yürüttüğü soruşturma dosyasından çekilme kararı aldığını duyurdu.

MUHABİR: Haber Merkezi

Van Barosu, Rojin Kabaiş dosyasından çekildi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül 2024 tarihinde kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kaybolmuş, 15 Ekim 2024’te Van Gölü kıyısındaki Mollakasım Mahallesi sahilinde hayatını kaybetmiş halde bulunmuştu.

Olayın ardından Van Barosu tarafından oluşturulan dava takip ekibi, soruşturma sürecini yakından takip etmiş ve dosyanın aydınlatılması için çeşitli hukuki girişimlerde bulunmuştu.

Barodan yapılan açıklamada, soruşturmanın ilk günden itibaren titizlikle takip edildiği belirtilerek, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve etkin bir soruşturma yürütülmesi amacıyla gerekli çalışmaların yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş’in adalet arayışı sürecinde yaşadığı zorluklar ve kızının ölümüne ilişkin belirsizliklerin oluşturduğu psikolojik yıpranmanın, dosya takibinde sağlıklı iletişim ve koordinasyonun sürdürülmesini zorlaştırdığı belirtildi.

Van Barosu, bu nedenle dosyanın bundan sonraki aşamalarında herhangi bir hak kaybı yaşanmaması ve sürecin daha sağlıklı ilerleyebilmesi amacıyla dava takip ekibi ve özel vekaletname ile görev yapan avukatların dosyadan çekilme kararı aldığını açıkladı.

Baro açıklamasında, kararın Rojin Kabaiş’in ölümünün aydınlatılması yönündeki hassasiyetten vazgeçildiği anlamına gelmediği vurgulanarak, olayın tüm yönleriyle ortaya çıkarılması ve sorumluların hukuk önünde hesap vermesi için sürecin kamuoyu adına takip edilmeye devam edileceği kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...