Ulaş Karasu: “Halkın İktidarı İçin Umuda Yolculuğumuz Başladı”
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarete parti yöneticileri, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Heyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan YENİ Parti Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında yeni bir mücadele sürecinin başladığını belirtti.
Karasu, yaptığı açıklamada, “Yeni Parti'mizin ilk seçilmiş Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in öncülüğünde, yol arkadaşlarımız ve yurttaşlarımızla birlikte Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurundayız. Bugün yalnızca bir ziyaret gerçekleştirmiyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında halkın iktidarını, adaleti, özgürlüğü, eşitliği ve demokrasiyi yeniden egemen kılacak büyük yürüyüşümüzün sözünü Ata’mızın huzurunda bir kez daha yineliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet’in büyük fedakârlıklarla kurulduğunu vurgulayan Karasu, önlerinde uzun ve zorlu bir süreç olduğunu söyledi.
Karasu açıklamasında, “Bu topraklarda hiçbir büyük mücadele kolay kazanılmadı. Cumhuriyet büyük bedellerle kuruldu; halkın iktidarı da aynı kararlılık, aynı cesaret ve aynı inançla kurulacaktır. Tarih yeniden yazılıyor; biz de o büyük değişimin ve dönüşümün yalnızca tanıkları değil, omuz omuza birer parçası oluyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“Halkın iktidarı için umuda yolculuğumuz başladı” diyen Ulaş Karasu, yürüyüşün sonunda Cumhuriyet’in aydınlığı ve daha demokratik bir Türkiye hedefinin bulunduğunu belirtti.
Ziyaret, YENİ Parti’nin yeni dönemdeki siyasi mesajlarının verildiği önemli buluşmalardan biri olarak değerlendirildi.