Terörsüz Türkiye raporu komisyonda kabul edildi
TBMM’de “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulan Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, aylar süren çalışmalarının ardından hazırladığı raporu kabul etti. Komisyonun raporu, yapılan oylamada 47 kabul, 2 ret ve 1 çekimser oy aldı. CHP Milletvekili Türkan Elçi çekimser kaldı.
Süreç, Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli’nin girişimleriyle başlatılmış; bu kapsamda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) özel bir komisyon kurulmuştu.
Komisyon, bugün Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan Kurtulmuş, hazırlanan raporun 60 sayfa ve 7 bölümden oluştuğunu belirterek, çalışmaların toplamda 88 saat sürdüğünü ve 4 bin 199 tutanak tutulduğunu ifade etti.
Yapılan oylamada; AK Parti, CHP, DEM Parti, MHP ve Yeniyol Partisi rapora “evet” oyu verirken, TİP ve EMEP “hayır” oyu kullandı. Böylece “Terörsüz Türkiye” vizyonu çerçevesinde hazırlanan rapor, komisyon aşamasını tamamlamış oldu.